Allenteappen

 

Så kommer du igång med Allente-appen

För att få tillgång till Allente-appen behöver du först aktivera ditt Min sida-konto. Följ enkelt dessa steg så är du snart igång. 

1. Gå in på allente.se/minsida

2. Under “Ny användare?” klickar du på “Registrera nya användare”.

3. Följ sedan registreringsstegen för att skapa ditt Allente-konto. Obs! Mejladressen och lösenordet du väljer här blir dina inloggningsuppgifter till Allente-appen.

4. Ladda ner Allente-appen via App Store eller Google Play. För att titta via datorn går du istället in på tv.allente.se 

5. Logga in med kontouppgifterna du nyss registrerade på Min sida.

Klart! Nu kan du njuta av dina streamade tv-kanaler – inklusive TV4, Sjuan och TV12 – och hela ditt utbud med bl.a. veckoarkivet samt hyr- och köpfilm på upp till fyra skärmar, i hela EU! 

Du som har ett tillvalspaket från t.ex. C More, V series & film eller V sport hittar också tv-kanalerna och mycket av det innehållet i Allente-appen.

 

Streaming på flera skärmar

Med Allente-appen kan du ta del av ditt innehåll på flera olika skärmar. Här berättar vi hur du går tillväga för att börja streama från dina olika skärmar. 

 • Titta via mobilen eller surfplattan

  Gillar du att krypa upp i fåtöljen för lite egentid, med skärmen så där riktigt nära? Eller att ägna resan åt en riktigt bra serie? Ladda ned Allente-appen till din mobil eller surfplatta och logga in så är saken klar!

 • Titta via datorn

  Använder du datorn som ”extra-tv” ibland – hemma, i fritidshuset, i båten eller i husvagnen? Skriv in tv.allente.se i webbläsaren, logga in och börja titta.

 • Titta på stora tv:n

  Tycker du att t.ex. livesport och film gör sig bäst på stor skärm? Det håller vi såklart med om. Sen att man kan samla hela familjen för lite filmmys tillsammans – det kallar vi kvalitetstid det! Du har ju en tv-box från oss för att göra just det, men även med Allente-appen finns det sätt att titta på stora tv:n. Det ger dig dessutom möjlighet att addera ett ”tv-rum” till ditt hem utan att skaffa en extra box.

   

  Apple TV: Allente-appen finns till Apple TV 4 eller senare modeller. Ladda ned appen från App Store och logga in – så är du igång!

  Chromecast: Starta först det du vill se på mobilen eller surfplattan och tryck sedan på Chromecast-symbolen för att skicka upp det på tv:n.

  Som app till Smart-tv och Android-tv: Allente-appen finns idag för Samsung Smart tv-modeller från 2015-2019 och heter Canal Digital. Namnet på appen justerar vi senare i år. Just nu utvecklar vi appen för Smart-TV från fler av de stora tillverkarna samt för Android-TV. 

  Streaming av innehållet i Allente-appen via din tv-box: Har du precis beställt vår nya tv-box Allente 1, eller planerar du att göra det? Tryck på den blå knappen på fjärrkontrollen för att komma till huvudmenyn, där du enkelt kan byta mellan tv-kanalerna och streaminginnehållet. Välj Veckoarkiv eller Film och serier för att börja streama. Du behöver inte skriva in något lösenord.

Vill du titta helt utan internetuppkoppling?

Du vet väl att du kan använda Allente-appen även när du är utan wifi? Perfekt till resan!