Filmfavoriter

Vad är Filmfavoriter?

Filmfavoriter är ett filmbibliotek med över 200 filmer. Urvalet uppdateras varje månad med 15 nya filmer, så det alltid finns något nytt att titta på.

Vilken typ av filmer ingår i Filmfavoriter?

Det är en balanserad blandning av tidlösa filmer i olika genrer: action, drama, komedi, barn, familjefilm osv. Det finns gott om kritikerrosade och prisbelönade filmer i denna blandning.
Alla filmer är handplockade av Allente. De flesta är producerade i USA, men det finns vissa europeiska filmer, samt prisbelönade filmer från andra länder. Både kassasuccéer och kritikerrosade bidrag ingår.

Vem får tillgång till Filmfavoriter?

Detta filmbibliotek ingår i Premium-paketet utan extra kostnad.
Man kan även lägga till Filmfavoriter som ett tillval för 49 kr/mån utan bindningstid.

Vad är skillnaden mellan Filmfavoriter och filmbiblioteket som inkluderas i V Film & Series?

Filmbibliotek i V Film & Series består av upp till 500 premiumfilmer, med nya filmpremiärer varje vecka. Här inkluderas filmer som precis har passerat bio, köp- och hyrfilmsfönstret och landat på betal-tv för första gången. V Series & Film erbjuder ett stort antal kassasuccér, samt starka animerade titlar, något som inte finns med i Filmfavoriter.

Filmfavoriter erbjuder cirka 200-250 filmer, ofta lite äldre och nischade titlar, lagom kända Hollywood-produktioner och festivalfilmer från övriga länder.

Finns det någon överlappning mellan Filmfavoriter och filmbiblioteket i V Film & Series?

Det kan förekomma en mycket begränsad överlappning på några filmer (max 20) som visas på kanalen V Film Family – och därigenom ingår i båda biblioteken.

Är filmerna i Filmfavoriter i SD eller HD?

99% av filmerna i det nya biblioteket är i HD. Bara några enstaka filmer fanns inte i HD-kvalitet hos distributören utan sänds i SD.

Kommer Filmfavoriter att finnas i Viaplay för Premium-kunder?

Nej, innehållet i Filmfavoriter kommer endast finnas i vår streamingtjänst i boxen. Innehållet finns under Film eller under V Film.

Om man laddar ner en film från Filmfavoriter på sin box, hur länge ligger den kvar?

Den ligger kvar på kundens USB-minne eller hårddisk tills kunden själv väljer att radera den.

Var i boxen ligger innehållet i Filmfavoriter?

Innehållet finns under Film (för kunder med UHD-box) eller under V Film (för kunder med HD-box) i kategorin Filmfavoriter.

För HD-box: Eftersom innehållet under V Film och Viaplay speglas ser du Filmfavoriter under båda.