De bästa serierna 2023

Vilka har varit de mest populära serierna att streama under 2023 på Allente?

Här följer en lista på de 5 bästa tv-serierna/tv-programmen 2023 som också har streamats mest. Har du sett alla titlar på Allentes topplista över 2023 års mest sedda serier? 

#5 Law & Order: Special Victims Unit

Law

Denna långkörare har engagerat tittare i många säsonger med sina spännande fall. Serien är en spinoff av den ursprungliga Law & Order serien som fått flera uppföljare i form av Law & Order: LA och Law & Order: Organized Crime som alla är mycket polulära. Men den mest populära av alla Law & Order serierna är Law & Order: Special Victims Unit.

 

#4 FBI

fbi

En annan populär kriminalserier är FBI. I fem säsonger har vi fått följa ett gäng FBI-agenter som kämpar mot kriminalitet i New York. Serien har blivit allt mer populär och var under 2023 den fjärde mest streamade tv-serien. En ny säsong av FBI kommer ha premiär under våren 2024. 

 

#3 1923

1923

1923 är en amerikansk westernserie som är prequel till populära Yellowstone. Serien som, likt Yellowstone, är skapad av Taylor Sheridan och är en föregångare till serien Yellowstone. 1923 utspelar sig tidsmässigt cirka 100 år före originalserien och följer en tidigare generation av familjen Dutton. I huvudrollerna ser vi Harrison Ford och Hellen Mirren. Det kommer även komma en nästa säsong av 1923 antingen under 2024 eller tidigt 2025.

 

#2 Alla mot Alla

alla mot alla

I tio säsonger har Filip Hammars och Fredrik Wikingssons succéprogram ”Alla mot alla” sänts. En lång rad namnkunniga och omtyckta svenska profiler har tävlat mot varandra i det populära frågesportprogrammet. Under våren kommer en ny säsong och även denna säsong får vi se bland annat Olof Lundh, Ebba Kleberg von Sydow, Gry Forsell och Jonatan Unge svara på kluriga frågor.


#1 Yellowstone

Nov-Yellowstone-s5-pt1-eDM-600x340.jpg

Yellowstone behåller sitt grepp om den svenska tv-publiken. Serien toppade vår lista över mest streamade tv-serier både 2021 och 2022 och så även i år! Det episka dramat om familjen Duttons kamp mot markexploatörer och ett angränsande  indianreservats olika intressenter, har inneburit ett uppsving för en slags modern western. I huvudrollen som patriarken John Dutton ser vi Kevin Costner och serien som skapades av Taylor Sheridan har prisats med både Emmy- och Golden Globe-utmärkelser. Yellowstone-universumet har även expanderat med serierna 1883 och 1923 som handlar förfäder till den moderna familjen Dutton. Halva säsong 5 har haft premiär och kan streamas med Allente. När har andra halvan av Yellowstone säsong 5 premär då? Det är sagt att den kommer att ha premiär under 2024 och till de 8 avsnitten som redan finns av säsong 5 kommer det komma ytterligare 6 avsnitt som ryktas vara de sista i hela serien!

 

Streamingåret 2023

Streamingåret 2023 har bjudit på många nya spännande tv-serier och tv-program: The Last of Us, Kodnamn: Annika och Poker Face var bara några av de nya tv-serierna som det både snackades om och tittades på.

Vad gäller uppföljarsäsonger till storserier så var 2023 års stora succé (återigen) Yellowstone och dess expanderande universum. Taylor Sheridans serier som började med Yellowstone och fortsatt med bland annat 1883 och 1923 har alla varit stora framgångar under året. Annars är kriminalserier som FBI, Law & Order och NCIS också fortsatt populära. Serier som dessa och även komedier som Friends och How I Met Your Mother som har många säsonger är populära då de gör sig bra för sträcktittande. 

 

Få ett fullspäckat paket med underhållning för hela familjen. Allt samlat i en och samma app.