Clarion Hotel Sign

 

”Jag vill helst ha appen i alla rum” 


På Clarion Hotel Sign i Stockholm har man testat Allentes app for Hospitality i tio sviter under ett år. IT-Manager Sid Spanos vill nu ta nästa steg.

Sid Spanos, IT och AV-Manager på Clarion Hotel Sign i Stockholm mår fantastiskt. Han brukar svara så men berättar att det är precis så det är.

Spanos, som kom till Clarion Sign för över tio år sedan (tio år, tio månader och tio dagar för att vara exakt, säger han) har jobbat inom IT i trettio år och har gedigen erfarenhet av hotellsegmentet.

Han har en positiv approach till IT-utmaningar och stor entusiasm för utvecklingsmöjligheter.

Allente samarbetar med hela hotellkedjan Nordic Choice Hotels och på Clarion Sign har man testat Allentes app for Hospitality som ett pilotprojekt under ett års tid.

Sid Spanos hörde först talas om Allente för två år sedan genom partner Philips och de andra Nordic Choice-hotellen.

- När jag fick möjligheten att testa den nya appen så tog jag chansen direkt, jag hade letat efter något liknande ett tag.

- Jag ville kunna erbjuda hotellgästerna den sorts tv-upplevelse som de är vana vid hemifrån, säger Spanos.

I dagsläget är Allentes app for Hospitality installerad i de tio sviterna på Clarion Sign, och Sid Spanos har kunnat se flertalet gynnsamma aspekter för hotellet.

– Helt klart och absolut! Det visar på att hotellet är måna om att erbjuda gästerna en ”home-away-from-home” upplevelse till fullo samt att vi är föregångare inom framtida teknik.

– Jag kan jämföra Allentes app for Hospitality med när hotellen brukade ha en gemensam telefon i hotellkorridoren jämfört med när gästerna fick egna telefoner på sina rum.

– Det handlar om det personliga valet, säger han. 

Sid Spanos tror att det är en tidsfråga innan streaming och service av det här slaget på hotellrummet blir något som gästerna kommer att förvänta sig.

– Man vill veta hur man hittar sina favoritkanaler eller visar något från telefonen på hotellets tv. Gästerna förväntar sig att kunna logga in på sitt Netflixkonto på samma sätt som de förväntar sig att det finns ett spa på hotellet, säger han.

Clarion Sign och Sid Spanos har planer för att installera Allentes app for Hospitality i fler av hotellets 558 rum och enligt Spanos bör man inte vara alltför försiktig.

– Jag vill alltid gå ”all in” och ta risken. En halv förändring är ingen förändring enligt mig, gör man sin research ordentligt så lönar det sig.

– Min uppfattning är att det inte är en god idé att behöva utbilda personal inom flera olika tv-system samtidigt, så jag vill helst ha appen i alla rum, säger han.

Fördelarna med att samarbeta med Allente är många enligt Sid Spanos, inte minst hur tjänsten är utvecklad för Philips MediaSuite med inbyggd Chromecast och Allentes stora utbud av kanalpaket.

– Mitt tips till intresserade hotell är att börja med det här i tid! Starta nu så hamnar man inte på efterkälken och riskerar att priserna går upp.

– För mig är det här en ”no-brainer”, gäster är vana vid att ha ständig access till sina personliga teknikval och det här är ännu en möjlighet till det, avslutar Spanos.

 

 

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor.