Region Dalarna

 

”Det är viktigt för patienterna att kunna välja kanal” 


En tv på ett sjukhus eller vårdcentral är en skön avkoppling. Den skingrar tankarna vid ett jobbigt sjukhusbesök eller för den som är inlagd.

Region Dalarna har över 900 enheter, allt från patientrum till väntsalar, med ett skräddarsytt kanalutbud från Allente.

Den 1 mars 2022 kopplade Region Dalarna in Allentes kanalutbud på deras IT-plattform.

Därifrån styrs valet av kanal individuellt på över 900 enheter på regionens sjukhus, vårdcentraler, ambulansstationer, patienthotell och lokala vårdenheter i fjällområdena.

På ett sjukhus är det viktigt för de patienter som ligger inne att kunna styra sitt eget kanalval med fjärrkontroll.

 

Även de som ligger i en så kallad 4-sal, där var och en har egen tv, ska också kunna styra val av kanal.

Region Dalarna vet, enligt undersökningar de har gjort, att patienter tycker att det är vilsamt att titta på tv när man antingen inlagd eller är där på ett tillfälligt besök.

Det hjälper till att skingra tankarna från det man är egentligen är där för.

I först hand är Allentes kanal-leverans till patient- och väntrum. I och med att den tekniska infrastrukturen redan fanns på plats var arbetet med att implementera kanalutbudet enkelt. Och regionen kunde tillsammans med Allente lägga stort fokus på vad kanalutbudet skulle innehålla. 

Allente skräddarsydde ett kanalpaket efter regionens önskemål, anpassad för offentlig sektor. Det innehåller 22 TV-kanaler och nio radiostationer.

- Arbetet med leveransen från Allente har fungerat bra. Nu kan vi erbjuda ett bra utbud på våra enheter, säger representanter från Region Dalarna, som är nöjda med Allente som leverantör.

 

 

Hur kan vi hjälpa dig idag?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor.