Allente Allsvenskan 2024

Interjvu med Jonas Dahlquist

Jonas Dahlquist är en av landets mest kunniga och omtyckta fotbollskommentatorer. Både vad gäller kommentera matcher och hålla intressanta intervjuer med Allsvenskan-profiler. I egenskap av Allsvenskan-expert på discovery+ delar han med sig av sina bästa spaningar och tips inför Allsvenskan 2024 för oss på Allente. 

Jonas Dahlquist om Allsvenskans...

...vinnare, och varför?

- Alltså, precis ALLT talar ju för Malmö FF. Det är kanske också det som kan fälla dem, att de har en så bra trupp med så många bra spelare att den stora utmaningen är att hålla alla tillräckligt nöjda. Den största fienden mot MFF är MFF själva. Skulle det visa sig att det blir för mycket med Europaspel så finns det väl 6-7 lag som kan utmana Malmö om guldet.

...tre nedflyttningskandidater, och varför?

- IFK Värnamo kan få det tufft efter att både Kim Hellberg och ännu flera tongivande spelare lämnat. Västerås bör få det tufft också! BP ser spännande ut, men Kevin Ackermanns skada kom olämpligt, de får nog kriga där nere också.

...stora överraskningslag, negativ eller positiv, och varför?

- Jag tror att AIK kommer att vara ett helt annat lag än 2023. De bör kunna hamna runt Europaplatserna om det fortsätter i riktningen som Henning Berg och Thomas Berndtsen stakat ut.


...Till slut, några tankar kring utmärkelsen Årets Sportbar? Tävlingen som Allente är med och annordnar varje år där Sveriges bästa bar att se Allsvenskan på utses. Kommer storstadsbarerna vara fortsatt starka eller är det de mindre städernas revansch i år ?

- Det blir jättekul att kolla runt i år igen! Känslan är att sportbarerna i städerna som inte är Stockholm, Göteborg eller Malmö kraftsamlar lite extra i år. Det blir nästan lika spännande att följa som själva Allsvenskan!

 

Med tv-paket Premium ser du allt från Allsvenskan med discovery+ och allt från Premier League med Viaplay. Över 70 tv-kanaler för hela familjen ingår.