Titta på tv

Därför tittar vi på tv mer än någonsin

Underhållning är nödvändigt för att vi ska må bra – det har vi minst sagt blivit påminda om sedan förra året när stora delar av världen stängdes ner och tv och underhållning ökade i användning. Men pandemin har även visat att skärmar och underhållning kan ha ett annat syfte än enbart nöje: de förenar människor och blev ett sätt att göra saker tillsammans - även på distans. För underhållning för oss samman. Att följa samma tv-program eller serier som andra människor skapar en känsla av gemenskap. Kanske har den känslan varit viktigare än någonsin under dessa många, långa månader.

 

Ett ökat tv-tittande

En nedstängd värld erbjuder få nöjen. Det är därför inte särskilt förvånande att vi har bänkat oss mer framför tv:n under pandemin. Tv-tittandet har visserligen ökat stadigt de senaste åren, men 2020 sköt det verkligen i höjden. I höstas ägnade vi i genomsnitt sex timmar om dagen åt tv-tittande i någon form: nästan en timme mer än samma period 2019.

 

85 procent tittar på sport

En av de populäraste källorna till tv-underhållning minskade dock kraftigt förra året: sport. Flera stora evenemang ställdes in och arenor stod tomma. Men i år är många sportevenemang tillbaka – vilket enligt många innebär ännu bättre stunder hemma i soffan. För idrott engagerar och har alltid gjort. Visste du att hela 85 procent av svenskarna i någon mån ser sport på tv? Det visar en färsk undersökning som vi tagit fram tillsammans med Demoskop. 35 procent tittar så ofta som varje vecka. Ja, vi är helt klart många som gläds åt att sportsändningarna är tillbaka i rutan. 😃 

 

Vad gillar du att titta på?

Kanske är det just sport, eller så gillar du att krypa upp framför en riktigt bra film och serier. Eller är du den som älskar friheten med streamad underhållning? Oavsett vad så erbjuder våra tv-paket något för alla smaker. 

Vi önskar just dig en trevlig fortsatt tv-tittning framför det du älskar - tillsammans med dom du älskar 🧡