Se på tv

Den personen vill vi se sport på tv med

2021 återvände idrotten till tv-tablåerna – hurra! Efter en längre tid av inställda sportevenemang och tomma arenor fick sportens comeback i tv-rutan många att jubla. Inte konstigt egentligen. Sverige är ett land fullt av sporteutusiaster. Nästan alla svenskar följer i någon mån någon sport på tv.

 

Många sportälskare där ute

Tillsammans med Deomoskop har vi på Allente låtit uppföra en undersökning över tv-tittande kopplat till sport. I undersökningen framgår det att hela 85 procent av svenskarna bänkar sig åtminstone någon gång framför tv:n när det vankas sport, och hela 35 procent gör det varje vecka. Kanske inte helt oväntat finns här vissa könsskillnader. Drygt hälften av alla män ser på sport varje vecka. Bland kvinnor är intresset svalare: 19 procent tittar lika ofta.


Men varför ser vi sport? Är det enbart på grund av ett stort sportintresse? Vår undersökning visar att intresset för sport säkert också är baserat på själva gemenskapen kring sport och som får oss att bänka oss framför matcher och turneringar. Hela 86 procent vill nämligen se på sport i sällskap med andra.

 

Hur tittar vi på sport?

Sportbarer i all ära – den bästa tv-upplevelsen av sport får man ändå hemma i soffan. Undersökningen visar nämligen att hela 84 procent av tittarna föredrar att dela upplevelsen med nära och kära. Antingen ser man med sin partner eller med sina vänner. Allra vanligast är det att vi bänkar oss framför tvn med vår partner, men  även här ser det dock olika ut mellan män och kvinnor. Något fler män föredrar sina vänner som umgängesform för sport på tv, och  endast 6 procent fäster stor vikt vid att titta tillsammans med supportrar till det lag man hejar på.

Men om du hade chansen att se på sport med en kändis, vem hade du då valt? Vi tog vi reda på vilken kändis svenskar helst skulle vilja ha bredvid sig i soffan under en favoritmatch.


Här är de fem populäraste valen enligt Demoskop-undersökningen:

  1. Zlatan Ibrahimovic (13 % av de svarande)
  2. Glenn Hysén (5 %)
  3. Peter Forsberg (3 %)
  4. Ingemar Stenmark (2 %)
  5. Jürgen Klopp (2 %)


Ett maxat utbud av sport hemma

Men oavsett om du ser sport med en kändis eller med familjen så finns det en sak som är viktig inför sportkvällen: Att ha tillgång till rätt sportutbud. Därför har vi nu maxat tv-paket Premium med ännu mer sport från discovery+. Helt utan extra kostnad! Kanske är detta en extra glad nyhet för fotbollsälskaren som nu får både Allsvenskan från discovery+ OCH Premier League från Viaplay - i ett och samma paket. Dessutom är paketet nu fullproppat med ännu mer premiumsport, såsom NHL, Formel1 och Bundesliga PLUS de senaste info film och serier och streaming i världsklass. Ett enkelt och bekvämt sätt att uppfylla alla behov av tv-underhållning – oavsett vad du är sugen på för stunden. Läs mer om vårt Premiumpaket här.