Viaplay Vinter

Äntligen vintersport!

Redo för en ny skidsäsong? Nytt för i år är att TV6, V sport vinter och Viaplay blir nytt hem för världscupen i längdskidor och alpint. På TV6 och Viaplay ser du även den helt nya studiosatsningen Viaplay Vinter.

Inte kund hos Allente? Se erbjudande här >

Här ser du vintersporten

Följ världscupen i längdskidor på TV6 och streama all vintersport utan reklam på Viaplay. Svar på vanliga frågor hittar du längst ner på sidan.

TV6

TV6 blir det svenska hemmet för längdskidåkning och sänder alla tävlingar från världscupen. Kanalen kommer även att visa upp till hälften av alla alpina tävlingar samt ett urval av tävlingarna i freestyle och backhoppning. TV6 ingår i alla våra tv-paket.

V sport vinter

På V sport vinter ser du upp till hälften av de alpina tävlingarna och ett urval från andra vintersporter som snowboard, freestyle och backhoppning. Kanalen ingår i tv-paket Stor/Large och Premium samt tillvalspaketen Sport Standard och V sport.

Viaplay

På Viaplay kan du streama all vintersport som visas på TV6 och V sport vinter – plus massor av extramaterial – helt reklamfritt! För att kunna se vintersporten på Viaplay behöver du ha tv-paket Premium eller tillvalspaketet V sport.

Viaplay Vinter är namnet på det nya studioprogram som ramar in sändningarna från vinterns världscuptävlingar. Studion leds av Peter Jihde tillsammans med experter som exempelvis Johanna Ojala och Frida Hansdotter.

Frågor & svar

 • På vilken kanal ser jag världscupen i längdskidor?

  På TV6. Där kommer du att kunna se alla tävlingar från årets säsong av världscupen i längdskidor. Både herrarna och damernas tävlingar. TV6 ingår i alla våra tv-paket.

  Allt från världscupen i längdskidor kan även streamas på Viaplay, utan reklam. Viaplay med sportinnehåll ingår i tv-paket Premium och tillvalspaketet V sport.

  Världscupen i längdskidor drar igång 26 november i finska Ruka.

 • På vilken kanal ser jag den alpina världscupen? 

  På TV6 och kanalen V sport vinter. Ungeför hälfen av alla tävlingar från den alpina världscupen kommer att visas på kanalen V sport vinter. V sport vinter ingår tv-paket Large/Stor, Premium samt i tillvalspaketen V sport och Sport Standard.

  Allt från den alpina världscupen kan även streamas på Viaplay, helt reklamfritt. Viaplay med sportinnehåll ingår i tv-paket Premium och tillvalspaketet V sport.

 • Vad är Viaplay Vinter och var ser jag det?

  Viaplay Vinter är namnet på det studioprogram som under skidsäsongen kommer att sändas på TV6 och Viaplay. Här ser du försnack och analyser samt intervjuer med åkare och gäster. Programledare är Peter Jihde som vid sin sida kommer att ha experten som Johanna Ojala, Frida Hansdotter, Johan Olsson, Anna-Karin Strömstedt and Per Forsberg med flera.

  Viaplay Vinter har premiär 20 november kl 10:30 på TV6 och Viaplay.

 • V sport vinter – vad är det?

  V sport vinter är en tv-kanal och hade tidigare namnet V sport hockey. Kanalen sänder upp till hälften av de alpina världscuptävlingarna, ett urval från snowboard, freestyle, backhoppning, nordisk kombination samt även konståkning, skridsko och ishockey från NHL. 

  V sport vinter ingår tv-paket Stor/Large, Premium samt tillvalspaketen V sport och Sport Standard.

 • Var kommer jag kunna se freestyle, snowboard och backhoppning?

  Ett urval av tävlingarna från världscupen i freesyle och backhoppning kommer att sändas på TV6 och kanalen V sport vinter. Alla tävlingar kommer dock att kunna streamas på Viaplay för dig som har tillgång till sportinnehållet där. Potentiellt kommer även utvalda tävlingar från världscupen i snowboard och nordsik kombination att visas på TV6 och V sport vinter. 

 • Jag vill kunna se all vintersport. Vad behöver jag för tv-paket för det?

  Mycket vintersport kommer du att kunna se på TV6 och kanalen V sport vinter. För att kunna se alla tävlingar från alla dicipliner behöver du dock Viaplay med sportinnehåll. Där kan du streama allt, helt reklamfritt.

  Viaplay med sport ingår i tv-paket Premium och i tillvalspaketet V sport. Läs mer om paketen och uppgradera här 👇

  Tv via fiber 
  Tv-paket Premium
  V sport

  Tv via parabol
  Tv-paket Premium
  V sport

 • På vilken kanal ser jag världscupen i skidskytte?

  På SVT. Världscupen i skidskytte kommer även forsatt att visas på SVT och på SVT Play.

 • Jag har sett reklam för Vinterstudion på SVT. Vad kommer att visas där?

  Vinterstudion på SVT finns kvar men kommer främts ha fokus på världscupen i skidskytte och långloppscupen Ski Classics. SVT kommer även visa världscupen i längdskidor från tävlingarna i Davos och Tour de Ski från Lenzerheide, samt alla alpina tävlingar som avgörs i Schweiz och Österrike.