The Offer Keyart
©2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.


The Offer - Den galna historien bakom mästerverket Gudfadern

Denna fantastiska serie går definitivt inom kategorin "must see". Drama, intriger, spänning och förstklassiga skådespelare. I år är det 50 år sedan The Godfather hade premiär. The Offer är en miniserie om processen som ledde fram till den legendariska filmen Gudfadern, Francis Ford Coppolas ikoniska film.

Redan innan premiären är The Offer uppsnackad och många menar att den kan bli en av årets must see-serier! Serien hade premiär den 29 april i Sverige och Norden på Paramount+, som ingår i Allentes tv-paket Standard/Mellan, Large/Stor och Premium.

”I believe in America”

Öppningsrepliken i Gudfadern har inspirerat många presidenter och ledare sedan de legendariska filmerna om maffiabossen och familjefadern Don Corleone och hans familj hade premiär för 50 år sedan, 1972. Serien är baserad på den Oscarsbelönade producenten Albert S. Ruddys extraordinära och hittills okända berättelser från inspelningen av Gudfadern. Ryktet säger att vi får en inblick i händelser som på sin tid nästan satte stopp för hela filmprojektet. Producenten av The Offer vet förstås att förväntningarna är höga under 2022. För Gudfadern har behållit sin klassikerstatus som ett mästerverk av dimensioner. Det innebär att The Offer erbjuder skådespelare från översta hyllan.

Huvudrollerna i denna påkostade storserie spelas av:
Miles Teller (Top Gun 2, Whiplash) som Albert S. Ruddy.
Matthew Goode (Match Point, The Imitation Game) som Paramount Pictures chef Robert Evans
Juno Temple (Ted Lasso, Vinyl) som Bettye McCartt
Giovanni Ribisi (Lost in Translation, Sneaky Pete) som Joe Colombo
Dan Fogler (The Walking Dead, Fantastic Beasts-filmerna) som Francis Ford Coppola
Burn Gorman (Game of Thrones, The Dark Knight Rises) som Charles Bluhdorn
Colin Hanks (King Kong, Jumanji) som Barry Lapidus
Patrick Gallo (The Irishman, The Deuce) som Mario Puzo.“I’m gonna make him an offer he can’t refuse”

Ett uttryck vi idag använder när vi erbjuder en toppdeal, som mottagaren inte kan tacka nej till. Don Corleone i sin tur, menade någonting helt annat. Mottagaren kunde inte säga nej, eftersom ett nej innebar att bli dödad.

Keyart The Offer Paramount+

Episka filmcitat

Få filmer kan skryta med så många världsberömda citat och den här miniserien syftar till att visa oss hur Coppola och hans team arbetade för att skapa något mycket mer än en vanlig gangsterfilm. Trailern antyder hur producenten och Coppola förvandlade historien i riktning mot en berättelse om familjeband och relationer, istället för att marknadsföra ännu en gangsterfilm i myllret av många andra från den här tiden.

Vi kan inte veta så mycket mer innan premiären. Spekulationer och ett smakprov (trailern) är allt vi har. Därför är denna serie ett "offer" vi helt enkelt inte kan motstå. Under tiden väntar vi med spänning och ser fram emot att se den omtalade serien i slutet av april. 

Kort om manus, regi och produktion

Serien på tio avsnitt är skriven och skapad av Oscar® och Emmy-nominerade manusförfattaren Michael Tolkin (Escape at Dannemora, The Player). Den är också skriven och producerad av Nikki Toscano (Hunters), som är showrunner i serien. Förutom Tolkin och Toscano är den tvåfaldige Oscar®-vinnaren Albert S. Ruddy (Million Dollar Baby, The Longest Yard, Hogan's Heroes), Miles TellerRussell Rothberg och Leslie Greif exekutiva producenter tillsammans med Dexter Fletcher (Rocketman, Eddie the Eagle). Fletcher har även regisserat flera av avsnitten.