De tio mest populära serierna just nu

Många upplever att vi lever i tv-seriernas guldålder. I de svenska hemmen tittas det mer på tv-serier än någonsin och utbudet av nya premiärer är större än någonsin. I denna artikel listar vi de mest populära serierna bland våra kunder just nu. Hur många av dem har du sett? ▶️

November_1883_eDM_600x340.jpg

1883

Serien Yellowstone är en av de senaste årens mest populära. Kan du inte få nog av den är denna prequel precis vad du behöver. I ”1883” får vi följa med och se hur det gick till för länge sedan, när familjen Dutton fann sin plats i Montana och lade beslag på all den mark som utgör jätteranchen som allt kom att handla om i succén ”Yellowstone”. Många anser att denna spin-off till och med överträffar serien som den är sprungen ur, och här hamnar den högst på listan.

paramount+_Yellowstone_640x400.jpg

Yellowstone

Kevin Costner åldras som ett fint vin. Nu kan man återigen se honom som huvudrollsinnehavare när westerndramat ”Yellowstone” återkommer med en fjärde säsong. Serien, där vi får följa den mäktiga ranchägarfamiljen Dutton och deras kamp för att behålla kontrollen över sitt land och sina tillgångar, har varit en konstant succé sedan den hade premiär 2018.

Januari_Trom_eDM_600x340_2021 (1).jpg

Trom

Det är inte varje dag man ser en spännande serie som utspelar sig på Färöarna, men när man väl gör det så kan man inte få nog. I Trom får vi följa journalisten Hannis Martinsson som motvilligt återvänder till Färöarna för att utreda en ung kvinnas försvinnande. Kvinnan har innan försvinnandet påstått sig vara hans okända dotter och när Hannis börjar göra efterforskningar finner han många mystiska omständigheter som alla pekar mot det lokala fiskesamhället. 

Februari-WahlgrensVärld-SE-eDM-600x340.jpg

Wahlgrens värld

Pernilla Wahlgren föddes in i rampljuset och har varit ständigt aktuell de senaste fyra decennierna. Nu är hon mer aktuell än någonsin. I succéserien Wahlgrens värld får vi följa hennes kaotiska vardag, bland annat på arbetet och tillsammans med barnen Bianca och Benjamin Ingrosso och mamma Christina Schollin. 

Januari_Morkhjarta_eDM_600x340_2021.jpg

Mörkt hjärta

Mörkt hjärta är en av de senaste årens mest hyllade serier. Seriens fem delar bygger på Joakim Palmkvists bok ”Hur man löser ett spaningsmord” som handlar om det kända Förlösamordet. Alliette Opheim spelar huvudrollen i serien där en privatperson från Missing people löste mordet på en skogsägare.

Februari-Harmonica-Nordic-eDM-600x340[7072557].jpg

Harmonica

”Harmonica” är en dramaserie i fem delar som kretsar kring ultimatumet ”Turné eller skilsmässa”. Serien med Jonas Karlsson och Josephine Bornebusch i huvudrollerna handlar om countryduon och äkta makarna Harry och Monica vars framgångsrika karriär har börjat dala. I ett försök att rädda såväl karriären som äktenskapet ger de sig ut på en nostalgiturné i Europa.

Jan_Lyckoviken_SE_vcb_eDM_600x340.jpg

Lyckoviken

Camilla Läckberg ligger bakom den hyllade serien Lyckoviken. I serien får vi följa polisen Johanna som i första säsongen återvände till hemorten Hammarvik för att vara med på sin mammas begravning, samtidigt som liket efter en flicka hittades. När serien i maj dammar in på sin fjärde säsong är bland andra Malte Gårdinger och Ann-Louise Hanson nya namn på skådespelarlistan.  

Januari_theisland1_eDM_600x340_2021 (1).jpg

The Island Sverige

I The Island Sverige får vi följa åtta svenska kändisar när de ska överleva på en öde ö i Stilla havet i två veckor. Spoiler: Alla överlever. Detta är ett äventyr du inte vill missa. 

Januari_Surrounded by Enemies_SE_eDM_600x340.jpg

Omgiven av fiender

För sin omtalade dokumentär om Estonia belönades Henrik Evertsson med Stora journalistpriset. Nu är han tillbaka med en ny dokumentärserie. Denna gång får vi följa Nordens högerextrema miljöer från insidan. I Omgiven av fiender har Henrik Evertsson lyckats få tillträde till de innersta kretsarna i flera högerextrema organisationer i Norden, däribland Nordens största nynazistiska gruppering, Nordiska Motståndsrörelsen (NMR).