Veronika SkyShowtime Allente intervju

Veronika - ny serie med Alexandra Rapaport!

Veronika är en spännande thriller med en paranormal twist i åtta avsnitt från SkyShowtime med Alexandra Rapaport och Tobias Santelmann i huvudrollerna! En fortsättning på det steg SkyShowtime tog in i Nordic noir-genren med "Kodnamn: Annika" förra året.

Som Allente-kund med SkyShowtime kan du streama de två första avsnitten av Veronika i Allente-appen från den 20 mars, två dagar före premiären på SkyShowtime! 📱

Serien Veronika består av åtta avsnitt och kommer efter att de två första släppts ut med två nya avsnitt i veckan fram till att den spännande finalen av Veronika släpps den 12/4!

Mardröm eller verklighet?

SkyShowtimes nya deckarserie handlar om Veronika Gren, polis och tvåbarnsmor, spelad av Alexandra Rapaport, som kämpar med ett komplicerat familjeliv och ett hemligt tablettmissbruk. När hon plötsligt ser en död pojke stå framför sig tror hon att hon har förlorat förståndet. Motvilligt tvingas Veronika acceptera att pojken inte är en illusion. Veronika inser att hon måste ta reda på sanningen - och upptäcker snabbt att ledtrådarna tar henne i en riktning som hon aldrig hade förväntat sig.😮

Intervju med Alexandra Rapaport och Tobias Santelmann

Inför premiären av SkyShowtimes originalserie Veronika träffade vi några av seriens huvudrollsinnehavare för att ta reda på mer om serien, karaktärerna, inspelningen och hur de förbereder sig för en TV-soffapremiär.

imagemehsk.png

Vilka är de tre ord du skulle använda för att beskriva "Veronika"?
Alexandra: Det är alltid svårt att börja, men låt oss säga "spännande" för min del.

Tobias: Jag skulle lägga till "vacker". Och ”påskekrim”!

Alexandra: "Whodunit!!! Jag älskar en whodunit! Om det är en whodunit, så vill jag se den! Och kan jag lägga till "mytisk"?

 

Utan att avslöja för mycket, vad tror ni kommer att överraska tittarna mest?
Alexandra: Serien är unik med sin atmosfär, musik och den paranormala aspekten som får den att sticka ut.

Tobias: För mig ligger huvudfokus på Veronika, det är hennes universum och du följer henne genom hela serien. Utan att avslöja för mycket så är var hon befinner sig mentalt något vi som tittare alltid utmanas av. Vad är verkligt och vad är det inte? Eftersom detta vävs in i hela kriminalintrigen, och att det i grunden är en deckare, är det detta som fängslar mig, samtidigt som man hela tiden undrar om hon helt har tappat greppet.

 

Alexandra, hur skulle du beskriva Veronika som polis?
Alexandra: Hon har inte den stereotypa polisidentitet som man ofta ser i de här serierna. Hon är också ganska ambivalent inför mordutredningen i början. Jag skulle nog själv vara väldigt försiktig och noggrann som polis.

600x340_VERONIKA-6.jpg

Tobias, du har spelat i många välkända och stora produktioner. Känner du igen dig mest i Henrik från "Exit" eller Tomas i denna serie?
Tobias: De är ganska lika, men Tomas är nog närmare mig.

Alexandra: Psykopat eller mespropp, mespropp eller psykopat..vad ska du välja? (skratt) Nej, men Tomas har en melankoli över sig, en nedstämdhet.

Tobias: Ja, det är nog omständigheterna runt omkring honom. Han hade kanske varit lyckligare med en annan kvinna. Jag är nog mest lik Tomas, han är nöjd med de små sakerna i livet, som att vara i skogen och att fiska. Det är jag.

Serien är ganska mörk med teman som pillermissbruk och hemligheter. Hur var det att leva sig in i karaktärerna?
Alexandra: Processen att ta sig in i en olycklig människas psyke och allt som kommer med det är något jag funderade mycket på innan inspelningen. Men när jag träffade Tobias kände jag att vi hade samma arbetsmetod. Vi går in och ut ur karaktärerna och leker lite mellan tagningarna. Livet är inte så lekfullt när man ser sig omkring i världen, så det är skönt att ha hittat en lekkamrat. Jag skulle säga att vi har haft ganska roligt på jobbet. Naturligtvis är vi koncentrerade, men jag tycker att det har varit enkelt och lekfullt.

Tobias: Det är sällan jag känner ett behov av att vara i den bubbla som en serie eller film skapar utanför jobbet. Det skulle vara utmattande för mig. Det går snabbt från att vara väldigt allvarligt till att regissören säger "Tack!" och vi brister ut i skratt. Vi glömmer inte att vi är vuxna som spelar roller. Så att låtsas vara arg på Alexandra blir komiskt utanför kameran.

 

Få ett fullspäckat paket med underhållning för hela familjen. Allt samlat i en och samma app.