Så kommer du igång med Viaplay

Viaplay är en streamingtjänst med massor av underhållning för hela familjen. I Viaplay-appen kan du se livesport, filmer, serier och barnprogram på alla dina skärmar - och du tittar självklart var och när du vill.

Viaplay ingår i de flesta av våra tv-paket och utbudet i Viaplay baseras på vilket tv-paket du har. 

Aktivera ditt Viaplay-konto

Ingår Viaplay i ditt tv-paket behöver du aktivera ditt Viaplay-konto för att kunna använda tjänsten. Det är enkelt, följ bara stegen så är du snart igång.

  1. Gå till Viaplays aktiveringssida här (är du inte redan inloggad på Min sida hos Allente kommer du först bli ombedd att göra det)
  2. Välj Allente som leverantör
  3. Fyll i ditt kundnummer, ditt postnummer och din mejladress
    Ditt kundnummer hittar du på Min sida, på orderbekräftelsen eller i alla mejl från oss
  4. Välj ett lösenord, fyll i namn och ålder, godkänn Viaplays allmänna villkor och klicka sedan på "Aktivera"
  5. Ladda ner Viaplay-appen till mobil och surfplatta från App Store eller Google Play. Vill du titta via datorn går du in på viaplay.se. Viaplay-appen finns också att ladda ner till bl.a. flera olika smart-tv-plattformar, Apple TV, Chromecast med Google TV, Playstation och Xbox One. Läs mer om vilka enheter Viaplay finns till här >

Har du en OnePlace- eller Allente 1-box hittar du Viaplay under menyn "Appar & Spel".

Har du redan ett aktivt Viaplay-konto?
Om du redan har ett aktivt Viaplay-abonnemang direkt hos Viaplay och nu har fått tillgång till Viaplay från Allente, behöver du så snart som möjligt avsluta kontot hos Viaplay på viaplay.se under ”Mitt konto”.

Har du haft Viaplay via en annan leverantör?
Om du har haft ett Viaplay-konto via en annan leverantör behöver du göra en ny registrering på signup.viaplay.se. Välj Allente som leverantör, fyll i ditt nya kundnummer från Allente och ange sedan den mejladress och det lösenord som är kopplade till ditt tidigare konto.