Bluetooth och Chromecast

Konfigurera Bluetooth och Chromecast gör du under Inställningar. Tryck på den blå knappen och gå till Inställningar längst upp till höger på skärmen.

Bluetooth och Chromecast

Bluetooth – koppla samman enheter

Du kan ladda ner spel till din Allente 1-box via Google Play Butik, och i vissa spel måste du ha en spelkontroll för att kunna spela. När du laddar ner en app ser du en symbol som visar en spelkontroll. Symbolen visar vad du behöver för det aktuella spelet.

 1. Tryck på den blå knappen
 2. Välj Inställningar högst upp till höger på skärmen
 3. Välj Fjärrkontroller och tillbehör
 4. Välj Lägg till tillbehör
 5. Aktivera anslutningsläget i den bluetooth-enhet du vill ansluta (se enhetens manual)
 6. Vänta i upp till 1 minut (det kan gå snabbare), tills boxen hittar spelkontrollen (eller annan utrustning du ansluter)
 7. När spelkontrollen (eller annan enhet) har identifierats av Allente 1 ansluts den automatiskt och enhetens namn visas som en ansluten enhet under Fjärrkontroll och tillbehör.
Fjärrkontroller och tillbehör

Läs i spelkontrollsmanualen om hur du aktiverar bluetooth i spelkontrollen. Följ instruktionerna här för att ansluta spelkontrollen till din Allente 1-box.

Återaktivera bluetooth på fjärrkontrollen

Om bluetooth inte fungerar i fjärrkontrollen: tryck och håll ner Shortcut-knappen och siffran 1 på knappsatsen i 3-4 sekunder, tills den lilla lampan över "Decoder" på fjärrkontrollen blinkar grönt 3 gånger.

Återaktivera bluetooth i fjärrkontrollen

Chromecast

Allente 1-boxen har en inbyggd Chromecast. Det betyder att du kan visa innehåll från mobilen, surfplattan och andra enheter på din tv-skärm. Obs! Om du har flera Allente 1-boxar eller Chromecast-enheter måste du välja vilken enhet du vill "casta" till.

 1. Se till att enheten du vill "casta" innehåll från (t.ex. mobilen) är uppkopplad till samma nätverk (internet) som din Allente 1-box
 2. Öppna den mobilapp som du vill "casta" till tv:n (t.ex. ett bildalbum med foton)
 3. Tryck på Chromecast-ikonen i appen i mobilen
 4. Innehållet (t.ex. bilder) överförs nu från mobilen till boxen och din tv
 5. Tryck på Disconnect om du vill stoppa överföringen