Nytt programkort

Denna rutin gäller dig som är Allente fiberkund eller före detta Viasatkund och har fått ett nytt programkort utskickat:

Du behöver aktivera det nya programkortet senast det datum som står angivet i brevet du har fått tillsammans med kortet. Därefter kommer ditt gamla programkort inte längre att fungera.

Du behöver inte vänta tills ditt gamla programkort har slutat fungera. Redan nu kan du enkelt aktivera det nya kortet genom att följa instruktionerna nedan. Har du tidigare angivit din e-postadress eller ditt mobiltelefonnummer till Allente skickar vi även en länk för smidig aktivering.

SÅ HÄR AKTIVERAR DU DITT NYA PROGRAMKORT

  • När du aktiverar ditt nya programkort kommer ditt gamla kort automatiskt att sluta fungera. Se därför till att du är vid din tv-box när du påbörjar aktiveringen.
  • Ta ut det gamla programkortet ur boxen. Sätt in det nya kortet med den guldfärgade kretsen nedåt och inåt. Tryck in kortet så långt det går, utan att tvinga in det.
  • Se till att tv-boxen och tv:n är påslagna.
  • När det nya programkortet sitter i boxen och boxen är påslagen aktiverar du kortet genom att ringa Allentes talsvar på 08-562 033 00 och uppge kortnumret som du ser i brevet eller på tv-skärmen. Det kan ta några minuter innan kortet aktiveras och du har bild i din tv.

Har det gamla programkortet stängts av, på grund av att du inte aktiverat det nya kortet i tid, kommer du att sakna bild i tv:n. Du kan då sätta in det nya kortet i boxen, se till att boxen är påslagen och vänta några timmar, så aktiveras det nya kortet automatiskt. Alternativt kan kortet aktiveras direkt genom att du ringer Allentes talsvar på telefonnummer 08-562 033 00 och väljer knappval 1.