Halloween

Tips på halloween-filmer

Bus eller godis, läskiga utklädnader – och skrämmande halloween-filmer såklart. Att se skräckfilm på halloween hör till. Men hur många hallowen-filmer finns det inte där ute? Här hittar du tips om de bästa halloween-filmerna och serierna som kommer hålla dig sömnlös om nätterna. Alla skräckfilmer och serier som vi tipsar om kan du se med ditt Allente-abonnemang. 

 

6 otäcka skräckfilmer:

 

Halloween Ends

Halloween Ends

Senaste delen i serien om Michael Myers som började med skräckfilmsklassikern Halloween i regi av John Carpenter 1979. Sen originalfilmen har det gjorts tolv filmer i serien, bland annat Halloween Resurrection 2002, Halloween h20 och Rob Zombies remakes från 2009. Halloween Ends följer originalkaraktären Laurie Strode, Jamie Lee Curtis återvänder i rollen, som bor med sitt barnbarn och försöker skriva klart sina memoarer när Michael Myers återvänder igen.

Produktionsår: 2022

Se Halloween Ends nu på SkyShowtime i Allente-appen >

M3gan

M3gan Halloween Allente

Filmen M3gan är en sorts uppdatering av de klassiska Childs Play/Den onda dockan-filmerna. I stället för Chucky handlar filmen om AI-dockan M3gan som är en realistisk docka skapad för att vara barnets bästa vän och föräldrarnas stöd. Men precis som Chucky börjar hon mörda människor som kommer i hennes väg. Mörk humor och skräck kombineras i denna sci-fi skräckis.

Produktionsår: 2022

Se M3gan nu på SkyShowtime i Allente-appen >

Smile

Smile Halloween film Allente

Dr. Rose Cotter börjar uppleva skrämmande syner som förändrar hennes uppfattning av verkligheten efter en ovanlig och traumatisk händelse med en patient. Hon plågas av mardrömmar, vilket tvingar henne att tro att hon är med om övernaturliga händelser. Parker Finns film har blivit en stor succé världen över och en uppföljare är på väg.

Produktionsår: 2022

Se Smile nu på SkyShowtime i Allente-appen >

Evil Dead Rise 

Evil Dead Rise Halloween film Allente

Evil Dead Rise, den femte filmen i den ikoniska Evil Dead skräckserien som skapades av Sam Raimi. Systrarna Ellie och Beth återförenas vid en släktträff som snabbt övergår till en mardröm när demoner intar människokroppar. Evil Dead Rise från 2023 bjuder på allt en halloween-klassiker ska ha i form av splatter och en gnutta humor.

Produktionsår: 2023

Se Evil Dead Rise nu på HBO Max i Allente-appen >

Midsommar

Midsommar film Halloween Allente

Midsommar är inte den värsta skräckisen i denna kategori. Men den är lätt galen, rolig och lite läskig. Framför allt är det en kuslig stämning filmen igenom. Filmen följer en ung amerikansk kvinna som följer med sin pojkvän för ett traditionellt svenskt midsommarfirande. Eller är det verkligen så traditionellt? Perfekt om du gillar småruggiga filmer, utan att för den delen behöva gömma dig bakom en kudde under hela kvällen. Filmen är regisserad av Ari Aster som även står bakom nästa film på listan.

Produktionsår: 2019

Se Midsommar nu på Nordisk Film+ i Allente-appen >

Hereditary

Hereditary Halloween film Allente

Filmen Ari Aster gjorde innan Midsommar och som var hans första långfilm och genombrott. Det är även något så ovanligt som en skräckfilm som inte bara uppskattades av publiken utan även av kritikerna. Den handlar om en amerikansk familj som drabbas av sorg när en släkting går bort. Det blir dock inte mycket tid för sorgearbete eftersom långt mycket värre händelser väntar familjen. Mystiska och hemska ting inträffar i takt med att mörka hemligheter börjar nystas upp.

Produktionsår: 2018

Se Hereditary nu på Viaplay i Allente-appen >

 

5 läskiga skräckserier:

 

The Walking Dead 

The Walking Dead tv-serie Halloween Allente

Om du är ute efter ett riktigt skräckmaraton i höst finns det elva säsonger av The Walking Dead och väntar på dig. Serien handlar om polisen Rick Grimes som vaknar ur en koma på ett övergivet sjukhus. Utanför har världen ödelagts och tagits över av zombies.

Produktionsår: 2010-

Se The Walking Dead nu på HBO Max i Allente-appen >

The Last of Us

The Last of Us tv-serie Halloween Allente

På samma tema finns den lite nyare serien The Last of Us. Serien som hyllats av både kritiker och tittare är baserad på det kända tv-spelet och presenterar en värld där överlevaren Joel tar hand om en 14-årig tonårstjej som kan visa sig vara mänsklighetens sista hopp. Har du inte sett denna serie som blivit en riktig snackis så har du en riktig höjdare framför dig.

Produktionsår: 2023 -

Se The Last Of Us nu på HBO Max i Allente-appen >

Supernatural

Supernatural tv-serie Halloween Allente

Sam och Dean Winchester förlorade sin mamma som unga pojkar till en mystisk och demonisk övernaturlig kraft. Efter det uppfostrades de av sin far till att bli jägare. Men som titeln antyder så jagar och bekämpar de onda och övernaturliga varelser i form av demoner och monster.

Produktionsår: 2005-2020

Se Supernatural nu på HBO Max i Allente-appen >

Let The Right One In 

Let The Right One In tv-serie Halloween Allente

Denna serie är baserad på, eller snarare inspirerad av, den hyllade svenska romanen ”Låt den rätte komma in” av John Ajvide Lindqvist. Handlingen har förflyttats från Stockholmsförorten Blackeberg till USA där den 12-åriga Eleanor förvandlas till en vampyr och tvingas leva i en ensam tillvaro. Samtidigt försöker hennes pappa Mark göra allt för att förse sin dotter med människoblod. Efter tio års kamp reser de tillbaka till hemstaden New York för att försöka hitta ett botemedel.

Produktionsår: 2022

Se Let The Right One In nu på SkyShowtime i Allente-appen >

Riket Exodus

Riket Exodus tv-serie Halloween Allente

Riket Exodus är uppföljaren till Lars von Triers kultserie Riket och Riket II. Återigen har en demonisk kraft dykt upp på Rigshospitalet i Köpenhamn.

Samtidigt försöker Mikael Persbrandt i rollen som dr. Stig Helmer jr. ta reda på vad som egentligen hände hans far. Fadern spelades av Ernst-Hugo Järegård, i en av sina mest klassiska rolltolkningar i originalserien Riket som kom för 30 år sedan. Både far och son har en förkärlek för uttrycket ”Danskjävlar!”

I övriga roller i detta dansk-svenska samarbete ser vi bland annat Tuva Novotny och Alexander Skarsgård.

Produktionsår: 2022

Se Riket Exodus nu på Viaplay i Allente-appen >

 

 

Få ett fullspäckat paket med underhållning för hela familjen. Allt samlat i en och samma app.