Halloween-filmer från HBO Max


Våra t
opp fem skräckisar från HBO Max – vågar du titta? 😱

Spökmånaden är här och vi är redo för skräckfilm! På HBO Max hittar du rysligt bra skräckfilmer, skrämmande thrillers och mörka true crime-dokumentärer som garanterat får pulsen att öka, magen att knyta sig och obehagskänslan att infinna sig. Filmer som kommer få dig att titta över axeln under en bra tid framöver! Vi har samlat våra topp fem skräckfilmer från HBO Max en mix av gamla klassiker och helt nya rysare från bland annat Stephen King och Tim Burton. Gör dig redo för skräckfilmskvällar du sent kommer glömma. 😬


The-Shining-HBO-Max_New.png
The Shining (1980)

Skräckfilmernas skräckfilm. Baserad på Stephen Kings bästsäljande roman, med briljanta Jack Nicholson i huvudrollen som den skräckinjagande familjefadern Jack Torrance. En familj beger sig till ett isolerat hotell för vintern. Den hemsökta platsen gör pappa Jack våldsam samtidigt som hans son börjar se fruktansvärda syner, både från det förflutna och in i framtiden. Det kultstämplade mästerverket The Shining från 1980 är hyllad världen över med hela 8,4 på IMDb och ett måste för alla skräckfilmsälskare!

 

HBO-Max-Doctor-Sleep_New.png
Doctor Sleep (2019)

Nästan 40 år efter The Shining kom uppföljaren Doctor Sleep, också den baserad på Stephen Kings succéroman. Flera år har gått sedan händelserna i The Shining och sonen, den lille synske pojken Dan Torrance, har vuxit upp. När en ung flicka med liknande krafter som han själv är måltavla för en kult som jagar barn med krafter, måste han försöka skydda henne och stoppa kulten. I rollerna ser vi bland annat Ewan McGregor och svenska Rebecca Ferguson.  

 

Get Out HBO Max
Get Out (2017)

I denna Oscars-vinnande psykologiska skräckfilm blir den unge afroamerikanen Chris inbjuden till sin vita flickväns föräldrar för en till synes lugn familjehelg. Till en början verkar familjen vara helt normal, men snart utvecklas vistelsen till en fruktansvärd skräckupplevelse. Filmens författare och producent Jordan Peele var den första afroamerikanen att vinna en Oscar för bästa originalmanus och filmen var även nominerad i en rad andra kategorier vid Oscarsgalan 2018.

 

Corpse Bride HBO Max
Corpse Bride (2005)

Bakom denna magiska, animerade familjefilm från dödsriket står en av filmvärldens största regissörer, Tim Burton. När den blyge brudgummen Victor tränar på sina bröllopslöften vid en gravplats, råkar han väcka en avliden kvinna. Den unga, döda kvinnan reser sig från sin grav i full bröllopsmundering och förutsätter att han har gift sig med henne. Rösterna görs av inga mindre än Hollywoodstjärnorna Johnny Depp, Helena Bonham Carter och Emily Watson. Filmen var Oscarsnominerad för bästa animerade film 2006. Perfekta familjeskräckisen för modiga barn över 7 år.

 

Det: Kapitel 2 HBO Max
Det (2017) och Det: Kapitel 2 (2019)

Sist men absolut inte minst den rysliga clownskräckisen Det (originaltitel: It). Även denna baserad på en romanklassiker av Stephen King (1986) och tv-serien med samma namn (1990). Som den förskräckliga clownen ser vi vår svenska filmstjärna Bill Skarsgård. I den första filmen får vi följa en grupp utstötta barn, som under sommaren 1989 slår sig samman och bildar “Losers Club” för att försöka förgöra ett monster utklätt till clown som härjar i deras lilla stad. När vi sedan återvänder i uppföljaren, Det: Kapitel 2, har det gått 27 år och Losers Club har vuxit upp, flyttat och gått vidare. Men ett förödande samtal ändrar på allt och snart är de tillbaka där allt började. 

Få ett fullspäckat paket med underhållning för hela familjen. Allt samlat i en och samma app.