Tjej dator

 

4 anledningar till varför vi älskar tv

I takt med teknikens utveckling har vårt tv-tittande förändrats genom åren. Enligt marknadsföringsorganet Thinkbox studie ”The Age of Television” ägnar vi endast två procent av vår tid framför tv:n för att leta upp användbar, praktisk information. Före internets intåg var denna nyttofunktion med all säkerhet mycket högre. Det var tv:n, tillsammans med papperstidningar som höll oss uppdaterade om vad som hände i världen. ”The Age of Television” menar att dagens tv-tittande i dag snarare handlar om fyra olika behovsdelar där de främsta delarna handlar om att få avkoppling, en paus, underhållning och gemensam familje- eller partid. Vi har listat varför vi tror attt dessa behov är så viktiga.


#1 Avkoppling 

Ja, det kanske är svårt att tro att man kan bli riktigt avkopplad genom att titta på tv. Det är ju så lätt att leva sig in i en serie eller en film! Men forskning från Social Psychology and Personality Science visar faktiskt att tv kan hjälpa vår hjärna att slappna av. - Speciellt när du tittar på gamla favoriter eller program där du känner igen karaktärerna. Varför? Jo, för att hjärnan känner tillförlitlighet bland bekanta, älskade och trygga karaktärer och på ett ungefär kan räkna ut vad som kommer att hända. Denna tillförlitlighet, säger författarna, gör att du slappnar av. 

 
#2 Paus

Ja, finns det något bättre än att lägga sig i soffan efter en lång dag och bara släppa allt för en sekund? Knappast. Men till skillnad från att ta en paus genom att slösurfa på nätet menar The Boar att en tv-paus är betydligt mer effektiv, eftersom du är fullt medveten om att du faktiskt tar en paus. Dessutom är en tv-paus ofta tidsbegränsad. Du kanske tittar på ett 30 minuter långt avsnitt, och kan därför koppla av mer på grund av den givna tidsramen. 


#3 Gemenskap

När tv:n kom skapades en nationell, ibland rentav global gemenskap. Nästan alla såg på samma sak, samtidigt. Trots att vi inte har det så längre – i dag har vi ju hur mycket som helst att välja mellan – samlas vi fortfarande kring tv-underhållning. För visst förenar underhållningen oss. Vi har filmkvällar med våra nära och kära, idrotts- och nöjesevenemang direktsänds med resten av världen och vi pratar och tipsar om serier med kollegor och vänner. Och visst är det ganska häftigt att underhållning kan förena oss, även om vi fysiskt inte tittar tillsammans, i samma soffa?

 

#4 Underhållning

Kanske den viktigaste punkten av dem alla är ju underhållning. För inget slår ju valmöjligheten att välja bland flertalet serier, filmer, sporter eller program - när och var du vill. Med tv-paket från oss ingår exempelvis streamingtjänsterna Viaplay och Paramount+ i våra populäraste tv-paket och det finns möjlighet att titta på ditt utbud på upp till fyra skärmar samtidigt. Utöver det har vi samlat ett brett utbud av underhållning på ett och samma ställe, via linjär-tv, streaming, play och hyrfilm. Vad vill du titta på? Valet är ditt!

Här kan du läsa mer om Allente och vad vi erbjuder.