Bäst-ljud-och-bild-800x400.png

 

Så får du bäst ljud och bild till sommarens fotbollsfest

Knivskarp bild och ljudet som gör att det känns som att du är på plats. Här är allt du behöver veta för att få ut det mesta av fotbollsfesten i sommar. 🙌⚽️


Sommaren 2021, när fotbollsmästerskapet startar efter ett års coronaförsening är det många som har längtat och vill få ut det mesta av fotbollsfesten. När man inte kan vara på plats för att se matcherna gäller det att skapa de bästa förutsättningarna för fotbollsupplevelsen på hemmaplan. Hur får man då bästa ljudet och bilden på tv-sändningarna hemma? Vi frågade Andreas Eidblad, Installation Manager hos oss på Allente som kan allt om ljud- och bildkvalitet!

 

Så får du bäst kvalitet


#1 Tänk satellit

- Att få den bästa bilden och ljudet sker framförallt via satellit. Rent tekniskt finns den bästa möjligheten att få bästa bilden och ljudet via signalkällan som är satellit. Parabolantennen gör det möjligt för våra kunder att få samma höga bildkvalitet som till exempel sportbarerna och bio-salongerna som visar stora matcher. Sportkanalerna sänder som standard i HD – vissa även i 4K, så har kunden våra senaste boxar och en nyare tv är man förberedd för 4K.

Han säger att en utbredd missuppfattning är att paraboler är en gammal teknik som ger sämre bild då det har funnits med länge. Det stämmer inte.

– Satellit ger bäst ljud och bild eftersom man har en sändning som ger en högre bandbredd per kanal. Det sänds mycket mer information. En HD-kanal per satellit kan leverera 12-20 megabit per sekund. Medan en HD-kanal i ett IPtv-nät kan sända mellan 4 och 10 megabit per sekund. Streamingtjänster har tagit en allt större plats i hemmen. Där är vår produkt kombinerad – satellitkvalitet på den stora tv:n eller flexibiliteten att se sin match överallt via streaming

#2 Säkra det bästa ljudet

Tittar man på en match är ljudet lika viktigt som bilden för närvarokänslan. Andreas Eibladh berättar att alla Allentes sportsändningar visas i HD och har Dolby digital som standard när det gäller ljudet. Är det inspelat med 5.1-ljud sänds det alltid med det.

– Har man tillgång till ett hemmabiosystem som man ansluter till sin mottagare så känns det nästan som att man sitter på läktaren, säger han.

#3 Titta i HD och 4K

Canal Digital och Viasat har lång erfarenhet av att leverera tv till det svenska folket, med 20 respektive 30 år i branschen. När vi nu gått samman i Allente är det med andra ord konsumenterna som är de riktiga vinnarna. Både när det gäller utbudet och bild- och ljudupplevelsen. De båda företagen har under många år slagits om att vara ledande när det gäller att utveckla tv-sändningar. Har den ena parten varit först med att leverera en teknisk lösning har den andra snart kommit ikapp för att sedan vara först med nästa. Så har det fortsatt – fram till 2021 när de båda företagen går samman under namnet Allente för att gemensamt leverera den bästa upplevelsen för tittarna.

– Satellitkapaciteten har inneburit att Canal Digital haft lite större bandbredd. Samtidigt har Viasat kunnat erbjuda 4K-sändningar – så nu kommer vi kunna erbjuda tittarna både riktigt bra HD och 4K-sändningar. Våra tv-installatörer möts dagligen av väldigt nöjda kunder som går från en tv-teknik till vår satellit-teknik och blir överraskade över att man kan få så bra bild utan att byta hela sin tv, berättar Andreas Eibladh.#4 Se till att ha ett maxat tv-utbud

Missa aldrig en match! Säkra sommarens matcher med rätt tillvaslapaket. Vill du se Premier League eller följa spänningen i Allsvenskan? Inga problem. Här kan du läsa mer om de tv- och tillvalspaket vi erbjuder via satellit.