Mest streamade serier 2022

De mest populära serierna 2022

 

Streamingåret 2022 

2022 har varit ett år som på många sätt kretsat kring nyheter. Att hålla sig uppdaterad om världsläget har varit viktigt och det är också nyhetsprogram som ligger i toppen över de tv-program du och alla andra Allente-kunder live-streamat mest under året. 

Samtidigt har det varit viktigt att kunna fly verkligheten en aning – genom att sjunka in i seriernas (fiktiva) dramavärld. För det är drama i stort och smått som dominerar topp 5 mest streamade serier 2022.


Mest streamade serier 2022

#5 Wahlgrens värld
Denna långkörare med hela tio säsonger engagerar tittare i alla åldrar med sin alldeles unika vardagsdramatik. Serien återfanns även förra året på vår topp 5 över mest tittat (plats 4) och eftersom säsong 13 kommer i vår så är det inte otroligt att vi ser Wahlgrens värld på topplistan även nästa år.
Se hela säsong 12 av Wahlgrens värld >

imagez21u7.png 
 

#4 Bäckström   
Krimserien med folkkära Kjell Bergqvist i huvudrollen är baserad på lika folkkära Leif GW Perssons böcker om kriminalkommissarien Evert Bäckström och finns i två säsonger.
Se Bäckström säsong 1-2 >

Februari-Bäckström2-Nordic-eDM-600x340-v2.jpg


#3 Lyckoviken
Serien som har fyra säsonger kallas av serieskaparen Camilla Läckberg för en ”en såpa i modern tappning”. I rollerna ser vi bl a Martin Stenmarck och Disa Östrand.
Se alla säsonger av Lyckoviken >

SE_Lyckoviken-NEW.png


#2 1883
(med IMDb-betyg 8,8) 
1883 är serien som utspelar sig innan händelserna i serien Yellowstone. Följ familjen Duttons ursprungshistoria när de reser västerut genom Great Plains mot den sista bastionen av det okoloniserade Amerika. I prärievagnen finns förutom mamma och pappa Dutton även tonåriga dottern Elsa och lilla sonen John, som är framtida farfars farfar till Yellowstones John. Resan är förstås inte lätt och varje avsnitt är fullmatat med drama och känslor.
Se 1883 nu >

1883-SkyShowtime-600x340.png
  

#1  Yellowstone (med IMDb-betyg 8,7) 
Yellowstone toppade förövrigt vår streaminglista även förra året! Det här episka dramat om familjen Duttons kamp mot markexploatörer och ett angränsande  indianreservats olika intressenter, har inneburit ett uppsving för en slags modern western. I huvudrollen som patriarken John Dutton ser vi Kevin Costner, vars personliga varumärke nog också fått ett uppsving tack vare denna serie, som prisats med både Emmy och Golden Globe.
Se Yellowstone, säsong 1-5 >

Nov-Yellowstone-s5-pt1-eDM-600x340.jpg

 

Hur blir nästa streamingår då?

Det kommer såklart massor med nya bra serier och filmer för hela familjen 2023 och redan inom ett par dagar rivstartar streamingåret med några riktiga godbitar. Håll utkik! 

Your Honor, säsong 2

I första säsongen ställs Bryan Cranstons karaktär, domare Michael Desiato inför ett omöjligt beslut då hans son är inblandad i en smitolycka där den dödade är visar sig vara son till stans maffiaboss. Your Honor var från början tänkt som en miniserie och det var därför långt ifrån självklart att serien skulle få en fortsättning, men nu får vi tack och lov fortsätta följa domaren och hans familjs öden i New Orleans. Säsongspremiär den 13 januari på HBO Max

Se säsong 1 nu
Tuffa gänget

Ingen har någonsin misslyckats så hårt med att försöka vara goda som Tuffa Gänget. I den den här actionkomedin ger sig ett gäng djurbrottslingar på sin största utmaning hittills – att bli modellmedborgare för att slippa fängelse. Samla hela familjen i soffan för att se hur det går för ficktjuven Mr. Wolf, kassaskåpssprängaren Mr. Snake, coola maskeringsmästaren Mr. Shark, tuffingen Mr. Piranha och skärpta superhackern Ms. Tarantula. Premiär den 13 januari på SkyShowtime

The Last of Us

The Last of Us är en postapokalyptisk dramaserie, som bygger på videospelet med samma namn. Serien följer Joel, en smugglare med uppgift att eskortera tonåringen Ellie tvärs över ett postapokalyptiskt USA. Det blir en resa präglad av tuffa och brutala omständigheter och hänsynslösa mördare. Premiär den 16 januari på HBO Max

Mayor of Kingstown, säsong 2

Det lilla samhället Kingstown har växt fram runt ett fängelse och alla som bor där är på något sätt beroende av fängelset. Oavsett om du är inspärrad eller en gängmedlem på utsidan, en vakt eller polis så är det till Mike du går för att bevara vardagsfreden. Han håller sitt ord, förutom om någon råkar gå emot honom eller hans familj. Säsongspremiär den 30 januari på SkyShowtime

Se säsong 1 nu
Avskalat

Avskalat bjuder på en humoristisk och emotionell resa, där skratt och allvar avlöser varandra. I ett uppriktigt samtal delar Sveriges största stjärnor, såsom Camilla Läckberg, Nour El-Refai, Fredrik Reinfeldt med flera, med sig av djupa funderingar och livets överraskningar. Premiär den 24 januari på Viaplay.

Kungen med två ansikten

Nästa år har kung Carl XVI Gustaf, 76, suttit 50 år på den svenska tronen. Han och familjen befinner sig ständigt i blickfånget. Ändå är det mycket vi inte vet om honom och om kungahuset. Åsa Linderborg, historiker och kulturchef på Aftonbladet, har ägnat ett år för att komma kungen närmare, både som människa och monark. Resultatet är Kungen med två ansikten - en dokumentärserie i fem delar. Premiär den 1 februari på Kanal 5 och discovery+

Allente-appen ingår!

Allente-appen med tv-kanaler och streaming ingår för alla våra kunder. Utbudet i appen baseras på vilket tv-paket du har. Har du inte aktiverat än?

Kom igång nu >

Ännu mer serier 🍿

I Allente-appen har vi listat med massvis av serier med högt betyg på IMDb som du inte får missa. Här hittar du allt från äventyrliga actionserier till och dramaserier.

Spana in vår lista