tv-soffa

Hur beter vi oss egentligen framför tvn? 

Älskade tv. Ja, i de svenska hemmen finns det knappast någon teknikpryl som är lika använd och älskad som tvn. Men hur beter vi oss egentligen i tv-soffan? Vilka delar vi upplevelserna med, och vad tuggar vi helst på framför favoritunderhållningen?

Det var några av frågorna som vi, tillammans med Demoskop, har tagit reda på! I denna artikel har vi valt ut några av de tydligaste trenderna som noterades när undersökningen sammanställdes 🤩

 

Internationella tv-serier lockar mest 🌏

67 procent av de tillfrågade ser helst på utländska serier med stora stjärnor i huvudrollerna. De titlar som flest valde som sina favoriter var ”Mare of Easttown” eller ”Yellowstone”. På delad andraplats kommer dokumentärer och film, som hela 64 procent har kryssat i.

 

Soffan vinner! 🛋

I undersökningen ville vi också ta reda på var man tar del av sin underhållning. Vår panel fick en rad olika alternativ, och det visade sig att hela 94 procent väljer den kära soffan när de konsumerar sin tv-underhållning. Därefter kom sängen där 28 procent helst ligger och tittar. Och med vem tittar vi oftast på tv då? Inte helt överraskande ser de flesta deltagarna i undersökningen, hela 84 procent, helst på tv tillsammans med partnern.

 

Snack attack! 🍬

Klart man måste bunkra upp med godsaker inför en filmkväll! De stora snackfavoriterna är godis (39 procent) och chips (37 procent), och på tredje plats hittar vi det klassiska filmsnackset: popcorn (28 procent).

 

Tv-tittande - en del av vardagen 📺 

88 procent av deltagarna säger att de ser på tv minst fem dagar i veckan. Bland äldre tittare är siffran ännu högre. Bland de över 50 ser 83 procent på tv varje dag, och 94 procent bänkar sig minst fem gånger i veckan, vare sig det handlar om sport, kultur eller annan underhållning. 

 

Sluta bråka framför tvn❤️

Men undersökningen visar också att vi bråkar mycket framför tv-apparaterna. Drygt hälften svarar att de inte är överens när de tittar på tv, och 86 procent av dem menar att bråket handlar om vad man ska titta på. Just bråkandet vill vi sätta stopp för, och vi har två lösningar på hur. 

#1 Serieväljaren
Vi vill göra det enkelt för dig att hitta rätt i en djungel av serier. Därför har vi tagit fram Serieväljaren. Den ger dig serietips baserat på dina preferenser och är både enkel och snabb att använda. Bra va? 😀

#2 Kolla tillsammans, men på olika skärmar.
Visste du att alla kunder hos Allente kan ta del av sin underhållning på upp till fyra enheter samtidigt? Så om ena partnern vill se fotboll och den andra vill se senaste avsnittet av en spännande serie så slipper hemfriden störas. Dessutom får ni stenkoll på tv-utgifterna, eftersom kostnaderna för både tv-kanalerna och streamingutbudet kommer på en och samma räkning. Läs mer om vårt smidiga utbud här

 

* Undersökningen genomfördes av Demoskop, och inkluderade 1700 svenskar, 1100 norrmän och 1000 danskar.