Oscars statyett


Redo för årets största filmgala?

Rulla ut röda mattan, korka upp bubblet, sätt på galakläderna och gör dig redo för årets mest prestigefyllda och storslagna filmgala. Det har blivit dags för den 95:e upplagan av Oscarsgalan! Eller okej då, vi gör det lite mer bekvämt va?... Behåll mjukisarna på, poppa popcorn, inta soffläge och bara njut av hyllade storfilmer som alla är nominerade till årets gala – filmer som du just nu kan se hos Allente.

Årets Oscarsgala leds av Jimmy Kimmel och visas natten till måndag den 13 mars på TV4. Häng med på den kändistäta röda mattan från kl. 01.30. Själva galan börjar sedan kl. 02.00.

★ Nomineringar: Bästa originalmanus, Bästa regi och Bästa film. ★ Modellparet Carl och Yaya bjuds med på en lyxkryssning. När yachten sjunker blir de strandsatta på en öde ö med ett gäng miljardärer och en städerska. I sann Ruben Östlund-anda speglas vår samtids maktskillnader. På den obebodda ön sätts snart de tidigare förutbestämda hierarkierna på sin spets, när det visar sig att städerskan är den enda i gruppen som vet hur man fiskar.

★ Nomineringar: Bästa film, Bästa manliga huvudroll samt sex andra nomineringar. ★ Följ Elvis liv från uppväxten i Mississippi till turnélivet i Las Vegas, betraktat genom hans manager Tom Parkers synvinkel. Filmen gräver i deras minst sagt komplexa, över 20 år långa relation. Regissören Baz Luhrmanns (även känd från Moulin Rouge) har satt sin egen prägel på filmen, med grafiska och näst intill surrealistiska tillbakablickar från artistens liv.

★ 11 nomineringar i alla kategorier. ★ Ja, det har minst sagt haglat nomineringar över denna film! Vi får följa en utmattad kinesisk-amerikansk kvinna som sveps med i ett galet och omtumlande äventyr, där hon är den enda som kan rädda världen. Kritiker har beskrivit genren som lika delar dagishumor, vackert koreograferade actionsekvenser och vardaglig realism som känns i hjärtat.

★Nomineringar: Bästa film, Bästa specialeffekt samt tre andra nomineringar. ★ Det är inte alltid lätt att skapa en uppföljare till en ikonisk film, men det är just vad Top Gun: Maverick har lyckats göra. Filmen hyllades av många och seglade snart upp på biotoppen. I denna uppföljare möter vi Maverick som efter 30 år i tjänst fortfarande är en av flottans bästa piloter. Nu måste Maverick träna en grupp nyutexaminerade i ett utmanande uppdrag, samtidigt som han måste ta itu med saker han ångrar i sitt förflutna.

★ Nominerad till bästa dokumentärfilm ★ En fascinerande naturdokumentär som utspelas i New Delhis slum. Från ett provisoriskt fågelsjukhus i en liten källare, räddar två bröder vilda fåglar som dagligen störtar till marken på grund av den smogkvävda himlen i New Delhi.

Allente-appen med tv och streaming ingår för alla våra kunder. Det ger dig friheten att njuta av dina tv-kanaler och ett gigantiskt utbud av filmer och serier, var och när du vill. Utbudet i appen baseras på ditt tv-paket, ju större paket du har desto mer innehåll ingår.

I Allente-appen har vi skapat en lista med Oscarsnominerade favoritfilmer genom tiderna. 🌟