Titta på tv

Är du en äkta serienörd?

Serieotrohet har blivit ett känt begrepp under de senaste åren. Man faktum är att det bara är en av flera åkommor som alla vi som älskar att streama serier kan drabbas av... Har du koll på de andra? Och kan du känna igen dig? 😅

 

Spoilerskräcken 🙉

Vi alla känner till den: skräcken över att få sin favoritserie spolierad av någon kollega som ska prata om det senaste avsnittet vid kaffeautomaten eller att råka scrolla förbi ett avslöjande inlägg på sociala medier – det är på allvar!

Har du slaviskt följt alla säsonger av Succession, vill du helt enkelt inte att någon ska komma och berätta för dig hur allt slutar! Det handlar om mängder av timmar som går förlorade. Faktum är att en amerikansk studie, gjord av Benjamin Johnson och Judith Rosenbaum, visar att spoilers har negativa effekter på vår njutning, uppskattningen av berättelsen och känslan av att befinna sig i en fiktiv värld. Så att spoilerrädslan existerar råder det inga som helst tvivel kring.

Succession ser du på HBO Max i Allente-appen >

imageoqdqc.png

 

Serieblues 😔

Vi investerar veckor, dagar och timmar i handling, karaktärer och hela den värld som en serie utspelar sig i. Sedan tar det abrupt slut och det finns inte längre något nästa avsnitt att trycka igång. Detta kallar vi för “serieblues”. Du blir helt enkelt deppig över att inte längre kunna umgås med karaktärerna i serien och över att rutinen som du haft den senaste tiden plötsligt är över.

En hyllad långkörare som är älskad av tittare världen över är Yellowstone. Här får vi följa den mäktiga ranchägaren John Dutton och hans ständiga kamp för att försvara sin mark. Nyligen meddelade SkyShowtime att säsong 5 blir den sista säsongen, vilket helt klart kommer bidra till en stor serieblues bland fansen där ute. Trots en eventuell serieblues kan vi inte annat än rekommendera alla att se denna grymma serie!

Se Yellowstone på SkyShowtime i Allente-appen > 

image9t4vy.png

 

Serieotrohet 😱

Ett minst lika känsligt ämne är serieotrohet. Du har en sambo eller en polare som du ser alla avsnitt tillsammans med. Ni delar glädje, tårar och följer handlingen slaviskt tillsammans. Men rätt vad det är så upptäcker du att streamingappen visar att nästa avsnitt är 6, när det borde stå 5. Känslan som uppstår är att du blivit lurad, rent av bedragen av din partner.

Lösningen? Se aldrig ett avsnitt utan din seriepartner. Och har ni redan hamnat i serieotrohetsträsket så håll dig lugn. Det kommer gå över. ❤️ Nej, relationer är inte alltid så enkelt. Det är något som Viaplays serie Meningen med livet har lärt oss. Ett fint och igenkännande relationsdrama om syskon, par, familj och vänskap.

Se Meningen med livet på Viaplay i Allente-appen > 


imagegjq1c.png

Seriecrush 🤩

Alla har vi någon gång kärat ner oss i en karaktär. Du småler när hen drar dåliga skämt och du blir obotligt investerad i hela personens livshistoria. När du har levt dig in i varje steg karaktären tagit, inser du hur svårt det kommer bli att slita dig när serien är över.

Den omtalade serien The Last of Us har hyllats av både kritiker och tittare och har redan skrivit tv-historia med sina episka avsnitt. I en postapokalyptisk värld kämpar Joel (Pedro Pascal) för överlevnad. Karatärens traumatiska och sårbara bagage i kombination med hans ständiga kamp för tonårsflickan Ellie har gjort honom oerhört omtyckt. Tittarna är lojala Joel och hejar alltid på honom, oavsett.

Se The Last of Us på HBO Max i Allente-appen >

imagedoolq.png

 

Populära serier just nu 👇

Med Allente-appen kan du njuta av dina streamade tv-kanaler, sport, film, serier och barnens favoriter var du än befinner dig och på upp till fyra skärmar samtidigt.