Kom igång med Allente-appen


Innan du kan logga in i och börja använda Allente-appen eller streamingwebben (tv.allente.se) behöver du skapa ett Allente-konto. Följ stegen nedan och du är klar på ett par minuter.


Skapa ett Allente-konto

 1. Gå in på Min sida.
 2. Under "Ny användare?" klickar du på "Registrera ny användare". (Du kan inte logga in med BankID innan du skapat en ny användare).

  Skapa-ny-användare_1140x641.jpg

 3. Följ sedan registreringsstegen för att skapa ditt Allente-konto.
  Obs! Mejladressen och lösenordet du väljer här blir dina inloggningsuppgifter till både Allente-appen och Min sida
 4. Klar! Ladda ner Allente-appen till din enhet (om du inte redan har det), logga in med uppgifterna du precis skapat och börja streama.


Lär känna Allente-appen

Hitta & navigera

 

  
 • Home.png Hem 

  "Hem" är vår startsida, där du alltid hamnar när du startar appen. Där hittar du ”På tv just nu”, "Fortsätt titta", populärt innehåll inom olika kategorier och en lista med dina tv-kanaler. Har du hyrt film eller serier så hittar du även en lista som heter "Mina köp" på startsidan. Hyra eller köpa film/serier kan du just nu endast göra via streamingwebben (tv.allente.se) samt via tv-boxarna Allente 1 och OnePlace. Du kan dock titta på de filmer/serier som du har hyrt via Apple TV, Android mobil/surfplatta och iPhone/iPad.  
   
  Tips: Om det finns en liten pil eller tre prickar efter rubriken kan du klicka på den för att se mer. Du får upp en hel sida med allt streaminginnehåll under den valda rubriken. Pilen efter rubriken ”På tv just nu” leder till en egen sida med alla dina tillgängliga kanaler och för varje kanal kan du där ta del av information om pågående och kommande program.

 • 
 • Catchup.png Veckoarkiv

  Här finns program från de senaste sju dagarna sorterat per kanal. 

 • 
 • Movies.png Filmer

  Beroende på vilket utbud du har så kommer du här hitta filmer från SkyShowtime, Viaplay, BBC Nordic+, C More och HBO Max.  
   
  De filmer som visas i listorna är endast ett urval. För att se alla titlar klicka på pilen efter rubriken (mobil/surfplatta/webbläsare) eller de tre prickarna längst ut till höger av listan (Apple TV/smart-tv-appar). Du kan självklart även söka efter en specifik titel som du letar efter.

 • 
 • Series.png Serier

  Beroende på vilket utbud du har så kommer du här att hitta serier från SkyShowtime, Viaplay, BBC Nordic +, Kanal 5, C More och HBO Max.  
   
  De serier som visas i listorna är endast ett urval. För att se alla titlar klicka på pilen efter rubriken (mobil/surfplatta/webbläsare) eller de tre prickarna längst ut till höger av listan (Apple TV/smart-tv-appar). Du kan självklart även söka efter en specifik titel som du letar efter. 

 • 
 • ico_sport.png Sport

  I våra appar för smart-tv (Android TV, Samsung Smart TV och LG Smart TV) och Apple TV hittar du en sportikon i menyn som leder vidare till ett enklare sportområde med ett antal medialistor för olika sporter. 
   
  I apparna för mobil och surfplatta samt på tv.allente.se hittar du just nu en medialista på startsidan där alla aktuella sportevents är samlade.

 • 
 • Favorites.png Favoriter

  Här samlas de program, serier eller filmer som du har favoritmarkerat. För att göra en favoritmarkering går du in under ett program, film eller serie och markerar hjärtat (Addera till favoriter). Detta fungerar idag på mobiler, surfplattor och på streamingwebben (tv.allente.se). På Apple TV kan du även favoritmarkera dina tv-kanaler.  

  Favoriter finns ännu inte tillgängligt i våra appar för smart-tv, men kommer inom en snar framtid.

 • 
 • Settings.png Inställningar

  Här kan du anpassa inställningarna i appen på det sätt som du själv vill. 

  I apparna för mobil och surfplattor, samt på streamingwebben är symbolen för inställningar inledningsvis en “profilikon”, men den kommer så småningom att bytas ut mot ett kugghjul. 

  Språk för ljud och undertexter 
  Ljudspråk: engelska, norska, svenska, danska och finska 
  Undertexter: engelska, norska, svenska, danska och finska (eller låta det vara av) 

  Bra att känna till:

  • Du kan bara ändra språk för ljud och undertexter där det finns fler språk tillgängligt.
  • När du ändrar ljudspråk eller undertexter under inställningar gäller ändringen för allt innehåll, tills du ändrar den igen under inställningar.
  • Du kan också ändra ljudspråk eller undertexter medan du tittar på ett avsnitt av en serie eller en film men då ändrar du bara temporärt, för just det avsnittet eller filmen du då tittar på. För att ändra temporärt, klicka på klicka på ikonen för Språk och Undertexter som syns i spelaren när du tittar.

  App-språk 
  Här väljer du vilket språk du vill att appen ska visas i. Du kan välja: engelska, norska, svenska, danska och finska. 
   
  Om appen 
  Här hittar du bland annat ditt användarnamn och vilken app-version du använder. 

  Medgivanden 
  Här hittar du godkännande för personliga rekommendationer och information om Nielsens integritetspolicy.  

Tips & övriga funktioner

 

  
 • Se från början, pausa och hoppa tillbaka i tv-kanaler

  Se från början
  I Apple TV, på streamingwebben och i våra smart tv-appar finns det en ikon som gör att man kan starta om ett program från början, en Se från början-knapp. Detta funkar för vissa av kanalerna.   

  Pausa och hoppa tillbaka i tv-kanaler
  När det gäller pausa och hoppa tillbaka i tv-kanalerna finns möjligheten att gå tillbaka upp till 2 timmar, men om programmet är kortare kan du bara hoppa tillbaka till pågående programs start. Det varierar mellan kanalerna vad som är tillåtet.

 • 
 • Spela upp nästa avsnitt automatiskt

  Nästa avsnitt av en serie eller ett program i veckoarkivet spelas upp automatiskt när du tittat klart på ett avsnitt, vilket gör att du enkelt kan sträcktitta på t ex en serie. 

  När eftertexten börjar, visas Nästa och texten Nästa avsnitt börjar om 20 sekunder. När nedräkningen är över börjar nästa avsnitt automatiskt. Du kan alltid välja att avbryta genom att trycka på krysset.

 • 
 • Se mer - visa allt

  På streamingwebben och i apparna för mobil och surfplatta avslutas vissa rubriker på exempelvis startsidan med en liten pil. Klickar du på pilen öppnas en ny sida med allt innehåll vi har att visa under den kategorin.  

  I Apple TV och i apparna för smart-tv finns motsvarande sätt att visa allt innehåll genom att klicka på ordet "allt" eller symbolen med tre prickar längst ut till höger i listan med innehåll.

 • 
 • Fortsätt titta

  Funktionen Fortsätt titta, dvs att kunna fortsätta titta i en annan enhet än den du började titta på, kommer att fungera för tv-program, serier och filmer via streamingwebben, mobilen/surfplattan, Apple TV samt via din tv-box om du har en Allente 1- eller OnePlace-box. Undantaget är hyrd eller köpt film, som du bara hittar i listan "Mina köp" på startsidan. 

  Funktionen Fortsätt titta saknas just nu i våra appar för smart-tv, men kommer att läggas till inom kort.

 • 
 • Apple AirPlay och Google Chromecast

  Allente-appen har stöd för casting från dator, mobil eller surfplatta till din tv, med Apple AirPlay eller Google Chromecast. 

  Så här ansluter du med Google Chromecast
  1. Anslut din mobil/surfplatta/dator till samma wifi-nätverk som din Chromecast.
  2. Tryck på Chromecast-symbolen image3erfq.png i Allente-appen.
  3. Markera din Chromecast i listan över enheter som visas och starta uppspelningen. 

  Tips! Har du en Chromecast med fjärrkontroll kan du ladda ned Allente-appen till din Chromecast. Du hittar den - samt en massa andra streamingappar för nedladdning från Google Play Store.

  Så här ansluter du med Apple AirPlay 
  1. Anslut din Anslut din mobil/surfplatta/dator till samma wifi-nätverk som din Apple TV, AirPlay-kompatibla smart-tv eller Mac. 
  2. Leta upp det du vill titta på i Allente-appen och tryck på AirPlay-symbolen image8p01v.png i Allente-appen. 
  3. Välj din tv, Apple TV eller Mac från listan över enheter som visas.

 • 
 • Allente-appen för mobil och surfplatta (både Andorid och iPhone/iPad) uppdateras den 7-15 juni

  Om du har automatiska uppdateringar inställt så sker din uppdatering automatiskt någon gång under perioden. Alla kan dock hämta uppdateringen manuellt fr o m den 7 juni.

  Det är först när den uppdateringen kommit som strukturen och innehållet vi beskriver ovan stämmer överens för mobil/surfplatta-apparna. 

Streama på olika enheter

Mobilen, surplattan, datorn eller via din smart-tv? Här har vi samlat allt du behöver veta om de enheter du kan använda Allente-appen på.

Till översikten

Frågor & svar om Allente-appen

  
 • Hur många enheter kan jag streama på samtidigt?

  Ditt Allente-konto är personligt och du kan streama på upp till fyra enheter samtidigt. En enhet kan exempelvis vara en dator, mobiltelefon, surfplatta, smart-tv, Apple TV eller en Chromecast. Har du en box från oss räknas det som en enhet när du streamar från den. Försöker du spela upp innehåll från ytterligare en enhet byts en annan enhet ut automatiskt. Får du upp en informationsruta om att du nått max antal enheter får du återgå till en av de enheter du använt tidigare för att fortsätta titta. 
   
  Bra att känna till: För vissa kanaler finns det ytterligare begränsningar som gör att du bara kan titta på den kanalen på en eller ett fåtal enheter samtidigt. Om du försöker öppna samma kanal på ännu en enhet får du ett meddelande i appen om att du måste byta kanal.

 • 
 • Hur kan jag göra för att hyra eller köpa film/serier?

  Du kan alltid hyra eller köpa film/serier i vår streamingtjänst på webben (tv.allente.se) och via tv-boxarna Allente 1 och One Place. För övriga enheter, dvs alla Allente-appar, saknas för närvarande möjligheten att hyra eller köpa. I Apple TV, Android och iPhone/iPad har du dock möjlighet att titta på det innehåll du redan har köpt. Du hittar innehållet på startsidan i en medialista med rubriken Mina köp. 

  Självklart jobbar vi på att du ska kunna hyra och köpa film och serier i alla Allente-appar så snart som möjligt. 

 • 
 • Var hittar jag mina tv-kanaler?

  Gå till Hem, som är vår startsida där du alltid hamnar när du startar appen. Där hittar du både vad som visas "På tv just nu" men också alla dina tv-kanaler lite längre ned på sidan.  
   
  Om du klickar på pilen efter "På tv just nu" så får du fram en sida med alla kanaler och vad som sänds just nu. Du kan också se vad som kommer härnäst i tv-tablån.
   
  Du hittar också en annan vy med dina kanaler längre ner på sidan, där du kan klicka på pilen efter "Kanaler" för att få upp en ny sida med alla kanaler. Klicka på en kanallogotyp och starta kanalen. 

 • 
 • Kan jag hitta information om vad som sänds på tv en vecka framåt?

  För närvarande har vi bara möjlighet att visa vad som går på tv just nu, och vad som kommer därefter. Vi får återkomma med mer information om fullständig tv-guide senare.

 • 
 • Kan jag ladda ner filmer och serier och titta offline? 

  Att kunna ladda ner innehåll och titta offline är en funktionalitet som inte finns i Allente-appen, men Viaplay, HBO Max och C More har det i sina egna appar.  

 • 
 • Jag hittar inte genvägarna till SVT Play/Viaplay/HBO Max-appen mer än i Smart-tv apparna?

  Medialistan med streamingtjänster där du kan klicka dig direkt till andra streamingtjänster såsom SVT Play, Viaplay och HBO Max saknas på övriga enheter, men vi jobbar med att få till detta.

 • 
 • Hur kan jag byta ljudspråk eller slå på undertexter på olika typer av innehåll?

  Du hittar inställningarna för ljudspråk och undertexter under "Inställningar". 

  Gör du ändringen direkt under inställningar gäller ändringen för allt innehåll, fram till dess att du ändrar den igen under inställningar.  

  Du kan också ändra ljudspråk eller undertexter medan du tittar på ett avsnitt av en serie eller en film men då ändrar du bara temporärt, för just det avsnittet eller filmen du då tittar på. För att ändra temporärt, klicka på ikonen för Språk och Undertexter som syns i spelaren när du tittar. 

  Du kan bara ändra språk för ljud och undertexter där det finns flera språk tillgängligt.

 • 
 • Vilka smart-tv-modeller finns Allente-appen till?

  Allente-appen finns för LG och Samsung Smart TV-modeller från 2018 samt till Android TV-modeller med ett operativsystem på minst 8.0 - bl.a. Sony, Philips och Toshiba. Dessutom finns appen till andra Android TV-enheter som Chromecast med Google TV, Xiaomi Mi TV eller Allente Streaming Hub.

 • 
 • Finns Allente-appen till Chromecast med Google TV?

  Ja det gör den. Det är Allentes Android TV-app som används för Chromecast med Google TV. Den finns att ladda ned från Google Play Butik.

 • 
 • Vilken bredbandshastighet krävs för att titta i Allente-appen med god kvalitet?

  Det krävs en snabb och stabil internetuppkoppling, med en bredbandshastighet på minst 30 Mbit/s, för att streama innehållet i Allente-appen med god kvalitet.

 • 
 • Vad kan jag se i Allente-appen?

  I Allente-appen finns streamade tv-kanaler, veckoarkiv samt filmer och serier från flera streamingtjänster. Vilket innehåll du kan se beror på vilket tv-paket du har. Alla kunder har dock möjlighet att hyra och köpa film och serier.

 • 
 • Kostar Allente-appen någonting extra?

  Nej, Allente-appen ingår för alla tv-kunder hos Allente och är helt kostnadsfri. Utbudet i appen baseras på vilket tv-paket du har.