Fjarrkontroll

Vanligaste orsaken till bråk framför tv:n – så löser ni det

Ur tv-underhållning växer gemenskap; därför tittar vi gärna tillsammans med andra. Enligt en en undersökning vi på Allente gjort tillsammans med Demoskop visar det sig att de flesta svenskar föredrar att ha sällskap i tv-soffan, allra helst av partnern. Dels för att vi gärna har någon att diskutera innehållet med. Men framför allt tycker vi att det är trevligt, mysigt och avkopplande.

 

Tv väcker känslor

Trots de mysiga stunderna kan gemensamt tittande också orsaka tjafs. Vår undersökning visade dock att varannan svensk någongång hamnat i bråk framför tvn. Oftast handlar det om att man inte är överens om vad man ska titta på – hela 86 procent råkar i luven på varandra av den anledningen. Detta vill vi på Allente sätta stopp för. Här listar vi hur du löser problemet och bidrar till husfriden.

#1 Säkra en bred underhållning

Med oss får du alltid ett brett urval av tv-paket att välja bland, så se till att välja ett paket som passar hela hushållet. Mest underhållning får du med Premiumpaketet, som ger full tillgång till den bästa svenska och internationella sporten, nya filmpremiärer varje månad och prisbelönta serier från hela världen. Tv-paket Premium har alltså något för alla smaker – oavsett om man helst slukar serier och filmer, följer nervkittlande fotbollsmatcher eller grottar ned sig i dokumentärer.

Spana in vårt utbud här. 

#2 Titta på upp till fyra skärmar samtidigt

Med tv-paket från Allente kan du titta på upp till fyra samtidiga strömmar, vilket alltså innebär att kan du ta del av hela ditt tv-utbud på upp till fyra olika skärmar samtidigt. Perfekt för hushåll där man är oense om vad man ska titta på. Exempelvis är sport en klassisk vattendelare, där skillnader syns framför allt mellan könen. Drygt hälften av alla män ser på sport varje vecka, medan bara 19 procent av kvinnorna tittar lika ofta.


#3 Serieväljaren

Har ni svårt att enas om vad ni ska titta på? Istället för att låta diskussionen leda till velande och tjafs, testa Serieväljaren! Serieväljaren har vi tagit fram för att göra det enkelt för dig att hitta rätt i en djungel av serier. Därför har vi tagit fram Serieväljaren. Den ger dig serietips baserat på dina preferenser och är både enkel och snabb att använda. Problem solved!