Bredband

Surfa, streama, spela och jobba online med blixtsnabbt bredband via fiber från Allente. Välj mellan fyra olika hastigheter utan bindningstid.

Varför bredband via fiber?

I takt med att våra hem blir mer uppkopplade räcker inte enbart mobilnätet eller telenätet till. Skaffar du bredband via fiber får du istället en snabb och stabil uppkoppling som inte påverkas av avståndet till en telemast, vädret eller hur många enheter som är uppkopplade samtidigt. Därför är bredband via fiber ett bra alternativ för dig som vill ha ett snabbt närverk som räcker till hela familjen, alla hemmets skärmar och annan utrustning för det smarta hemmet.

Frågor & svar

  
 • Hur vet jag om jag kan få bredband från Allente?

  Här kan du snabbt ta reda om du kan få bredband från oss. Alla hushåll med tillgång till det öppna fiberstadsnätet ska kunna få bredband från Allente.

 • 
 • Är det bindningstid på bredbandet?

  Nej, det ingen bindningstid på bredbandet. Bindningstid kan eventuellt förekomma vid speciella kampanjer, vilket då ska framgå tydligt i kampanjvillkoren.

 • 
 • Hur vet jag vilken hastighet jag behöver?

  Vilken hastighet som passar just dig beror såklart på vilka krav du har, hur stort hushållet är och vad du tänker använda din uppkoppling till. Allente erbjuder fyra olika bredbandshastigheter:

  Bredband 100 är vår lägsta hastighet och passar ensamhushåll som mest använder sitt internet till att surfa på nätet, läsa nyheter, använda mejlen och streama film, tv och musik. Är ni flera i hushållet som ska vara uppkopplade samtidigt rekommenderar vi en snabbare hastighet.

  Bredband 250 är ett populärt val för dig som ofta har flera uppkopplade enheter och användare igång samtidigt. Den här hastigheten är till exempel perfekt om du jobbar hemma ibland och dessutom vill kunna surfa och streama film och musik utan problem.

  Bredband 500 är ett säkert val för alla hushåll där många familjemedlemmar är uppkopplade samtidigt. Mobiler, surfplattor, datorer, tv:n, ljudsystemet… Med en hastighet på upp till 500 Mbit/s får du vad som krävs för att alla dina uppkopplade enheter ska fungera smidigt. Perfekt för ett smart hem!

  Bredband 1000 är vår snabbaste hastighet och passar dig som aldrig vill kompromissa när det kommer till din uppkoppling. Här streamar du livesport, spelar onlinespel, surfar och jobbar – på flera olika enheter samtidigt – utan problem. Med 1000 Mbit/s har du helt enkelt kapacitet så det räcker och blir över för alla dina skärmar och aktiviteter.

 • 
 • Kan jag byta bredbandshastighet om jag vill?

  Ja, du kan byta hastighet helt fritt och när som helst, utan extra kostnad. Gör det enkelt själv på Min sida eller kontakta kundservice om du samtidigt har frågor angående bytet.

 • 
 • Måste jag beställa ett tv-paket från Allente för att också få bredband?

  Nej, du behöver inte beställa tv-paket för att kunna få bredband från Allente. Om du vill beställa bredband från hemsidan struntar du helt enkelt i att lägga till ett tv-paket när det valet kommer upp.