Kom igång med Google Nest Wifi-router

 

Google-Nest-inkoppling.jpg

Fyra viktiga förberedelser

 1. Leta upp din tjänstefördelare eller ditt fiberuttag.
 2. Ta reda på vilket öppet fibernät du tillhör och vilken eller vilka portar i tjänstefördelare/fiberuttag som gäller vid inkoppling av tv och/eller bredband. Är du osäker på vad som gäller i ditt fibernät, läs här.
 3. Du behöver ett Google-konto för att installera din Nest Wifi-router. Om du inte har ett Google-konto kan du skaffa ett här. Tips: Säg ja till att spara lösenordet så slipper du logga in varje gång.
 4. Ladda ned Google Home-appen för Android eller iOS. Appen kommer att guida dig genom installationen av din router.

  Nu kan du gå vidare med stegen nedan.

Inkoppling av din trådlösa router

  
 • Steg 1: Koppla in och anslut Nest Wifi-routern till din tjänstefördelare

  1. Välj en plats för routern och anslut Ethernet-kabeln till WAN-porten på Nest Wifi-routern. WAN-porten är markerad med en jordglob. Anslut sedan till tjänstefördelarens internetport.
  2. Anslut Nest Wifi-routern till ett vägguttag. Efter omkring en minut blinkar lampan vitt, vilket betyder att routern är påslagen och klar att konfigurera.

  Tips: Placera routern i ögonhöjd och låt den stå framme, till exempel på en hylla eller tv-bänk, för starkast möjliga signal.

  Fortsätt nu till steg 2.

   

   

 • 
 • Steg 2: Installera och konfigurera Nest Wifi-routern med Google-Home appen

  1. Du behöver ett Google-konto för att installera din Nest Wifi-router. Om du inte har ett Google-konto kan du skaffa ett här
   Tips: Säg ja till att spara lösenordet så slipper du logga in varje gång.
  2. Ladda ned Google Home-appen för Android eller iOS. Appen kommer att guida dig genom installationen av din router men vi beskriver det även här nedan.
  3. Öppna Google Home-appen och tryck på "kom igång" så guidas du genom konfigurationen av ditt "hem". Nästa steg är att lägga till din Nest Wifi-router.
  4. I appen trycker du på ”Lägg till”, sedan ”Konfigurera enhet”, sedan ”Ny enhet”.
  5. Välj ett "hem" och välj din Nest Wifi-router.
  6. Läs av QR-koden längst ned på enheten. Håll mobilen ungefär 12 cm bort för att läsa av. Om du inte kan läsa av QR-koden trycker du på Fortsätt utan inläsning och anger sedan konfigurationskoden som finns på enhetens undersida.
  7. Välj ett rum för routern eller skapa ett nytt.
  8. Ge wifi-nätverket ett namn och ett säkert lösenord.
  9. Nu skapar routern ditt wifi-nätverk. Det kan ta några minuter innan konfigurationen är klar. Du kan ansluta genom att välja wifi-nätverket via din enhet (mobil, dator eller surfplatta etc).

  Ska du nu ansluta en tv-box. Se steg 3 nedan.

 • 
 • Steg 3: Koppla in tv-boxen och eventuella tv-bryggor

  Den här filmen visar hur du ska göra för att koppla in din tv-box och din Nest Wifi-router. Det beskrivs också på sidan 5 i den är inkopplingsguiden (som du även fick tillsammans med din hårdvara).

  Inkoppling av eventuella tv-bryggor
  Vid inkoppling av tv-bryggor krävs 2 st bryggenheter om du beställt en Nest Wifi-router. För instruktioner se sida 9 i ovan inkopplingsguide, avsnittet ” Koppla in tv med hjälp av två tv-bryggor”, eller inkopplingsfilmen ovan.