Kom igång med Viaplay


Innan du kan logga in och börja använda Viaplay-appen behöver du aktivera ditt Viaplay-konto och koppla ihop det med ditt abonnemang hos Allente. Följ stegen nedan och du är klar på ett par minuter.

Har du ett Viaplay-konto sedan tidigare? Titta i så fall under Frågor & svar hur du ska göra istället.

Aktivera ditt Viaplay-konto

 1. Gå till Viaplays aktiveringssida här.
 2. Fortsätt aktiveringen genom att först logga in med ditt Allente-konto, därefter skickas du vidare till Viaplay. Har du inte skapat ett Allente-konto? Klicka här
 3. Välj ett lösenord, fyll i namn, godkänn Viaplays allmänna villkor och klicka sedan på "Aktivera".
  Bra att veta: Om du gör registreringen med en mejladress som redan är kopplad till ett Viaplay-konto kommer du här bli ombedd att logga in med dina existerande kontouppgifter hos Viaplay.
 4. Öppna Viaplay-appen på din enhet, logga in med uppgifterna du precis skapat och börja streama!

Frågor & svar om Viaplay

  
 • Har du redan ett aktivt Viaplay-konto direkt hos Viaplay?

  Om du redan har ett aktivt Viaplay-abonnemang direkt hos Viaplay behöver du så snart som möjligt avsluta det, då det inte kommer att ske automatisk. Du kommer annars att fortsätta få fakturor från Viaplay, vilket ju innebär att du debiteras dubbelt för samma innehåll. Detta gör du enklast direkt på viaplay.se under ”Mitt konto”.

 • 
 • Har du haft Viaplay via en annan operatör?

  Om du har haft ett Viaplay-konto via en annan operatör (exempelvis Telia eller Tele2/Com Hem) behöver du göra en ny registrering hos Viaplay. Men innnan du kan koppla ihop ditt befintliga konto hos Viaplay med det från Allente måste du avsluta det abonnemanget/den delen av abonnemanget hos den tidigare operatören. När det är gjort, följ stegen under "Aktivera ditt Viaplay-konto" överst på den här sidan.

 • 
 • Kan jag aktivera Viaplay utan att vara inloggad hos Allente?

  Ja det kan du. Du gör i så fall så här för att aktivera Viaplay:

  1. Gå till Viaplays aktiveringssida här.
  2. Välj Allente som leverantör. 
  3. Fyll därefter i ditt kundnummer, postnummer och din mejladress (kundnumret hittar du på Min sida, på din orderbekräftelse, din senaste faktura samt i alla mejl du får från Allente). 
  4. Välj ett lösenord, fyll i namn och ålder, godkänn Viaplays allmänna villkor och klicka sedan på "Aktivera".
   Bra att veta: Om du gör registreringen med en mejladress som redan är kopplad till ett Viaplay-konto kommer du här bli ombedd att logga in med dina existerande kontouppgifter hos Viaplay.
  5. Öppna Viaplay-appen på din enhet, logga in med uppgifterna du precis skapat och börja streama!

 • 
 • Har du inte Viaplay-appen?

  Viaplay går att ladda ner till de flesta skärmarna och enheterna. Här hittar du mer information om vilka enheter som stöds och hur du laddar ner appen.

 • 
 • Varför ska jag aktivera och använda Viaplay?

  För att mycket innehåll som ingår i ditt tv-paket bara visas på Viaplay. Utvalt innehåll från Viaplay kan du streama direkt i Allente-appen, men hela Viaplays utbud av film, serier och sport hittar du bara i Viaplays egen app. 

 • 
 • Kan jag titta offline med Viaplay-appen?

  Jag det kan du göra. Läs mer här >