True crime serier

Bästa true crime-serierna att streama just nu

Intresset för true crime-genren har ökat explosionsartat de senaste åren och aldrig tidigare har det gjorts så många genomarbetade serier och filmer på ämnet som det görs nu. Men var ska man börja, och vilka är serierna man inte får missa? Här har vi listat våra guldkorn just nu. 🔎

 

imagepmg6.png

The Viking – Knarkkungens fall (Viaplay)

Den hittills oberättade historien om den danska knarkkungen - Claus Malmqvist. Från hans tid som langare i Valby till multimiljardär i Brasilien - snart skulle han komma att förlora allt.

Se nu på Viaplay

 

Maj-MadeleineMcCann-Nordic-eDM-600x340.jpg

Madeleine McCann – The Prime Suspect (Viaplay)

Mark Williams-Thomas undersöker Christian B efter att han blev huvudmisstänkt i fallet Madeleine McCann. På sin resa upptäcker Mark ny och exklusiv information som kan förändra allt.

Se nu på Viaplay

 

imagetdo1.png

Natascha Kampusch - A Lifetime in Prison (Viaplay)
Natascha Kampusch berättar om hennes åtta och ett halvt år i fångenskap efter att hon kidnappades som tioåring, samt om det mottagandet hon fick från allmänheten när hon flydde som 18-åring.

Se nu på Viaplay

 

April-Sveriges-Mest-Hatade-Kvinna-SE-eDM-600x340.jpg

Johanna Möller - Sveriges mest hatade kvinna (Viaplay)

Historian om Johanna Möller, som under sommaren 2016 blev känd som ”Arbogakvinnan” efter det uppmärksammade ”Sommarstugemordet” där hennes pappa blev mördad och mamma allvarligt skadad, har berört hela Sverige. Efter att hon dömts till livstids fängelse för att ha varit hjärnan bakom dådet granskas nu fallet igen av den profilerade advokaten Marko Tuhkanen. Ju längre hans utredning pågår, desto mer pekar mot en annan person. Är Johanna Möller verkligen dömd på korrekta grunder?

Se nu på Viaplay

 

blobid0.jpg

Omgiven av fiender (Viaplay)

För sin omtalade dokumentär om Estonia belönades Henrik Evertsson med Stora journalistpriset. När han är tillbaka med en ny dokumentärserie får vi följa Nordens högerextrema miljöer från insidan. I Omgiven av fiender har Henrik Evertsson lyckats få tillträde till de innersta kretsarna i flera högerextrema organisationer i Norden, däribland Nordens största nynazistiska gruppering, Nordiska Motståndsrörelsen (NMR).

Se nu på Viaplay

 

April-Undercurrent-The-Disappearance-Of-Kim-Wall-Nordic-eDM-600x340.jpg

Undercurrent: The disappearance of Kim Wall (HBO Max)

Mordet på Kim Wall lämnade ingen oberörd. Sista gången hon sågs vid liv var på kvällen när hon åkte ut till havs tillsammans med den excentriske uppfinnaren Peter Madsen i hans egenbyggda ubåt 2017. Dagen efter var Kim Wall försvunnen, ubåten hade sjunkit och Peter Madsen lämnade i förhör en rad olika versioner om vad som hade hänt. Senare hittades hennes kvarlevor och han dömdes för mord. Undercurrent: The disappearance of Kim Wall är regisserad av den Emmy-nominerade regissören Erin Lee Carr och berättar hela historien om fallet. Dokumentären bygger på gamla förhör och nya intervjuer med de som kände Kim Wall och Peter Madsen bäst.  

Se trailer

 

April-Knutby-SE-eDM-600x340.jpg

Knutby: I blind tro (HBO Max)

En natt i januari 2004 sköts en kvinna till döds och hennes granne skottskadades i uppländska Knutby. Det som sedan rullades upp skulle få hela Sverige att tappa hakan. Dramat i den slutna församlingen har blivit ett av landets mest kända och omfattande brottsfall och ledde till fällande domar för flera av de inblandade. Men har allt gått rätt till i utredningen. I den här serien, som är regisserad av Bron-regissören Henrik Georgsson får vi följa journalisterna Martin Johnson och Anton Berg när de letar efter nya pusselbitar till vad som egentligen hände i Knutby.

Se trailer

Få ett fullspäckat paket med underhållning för hela familjen. Allt samlat i en och samma app.