Titta pa tv

 

Därför är tv-tittandet inte på väg att dö ut

Den som trodde att tv:n var på väg att dö ut får tänka om. I själva verket har både streaming och traditionellt tv-tittande ökat stadigt de senaste åren, inte minst i samband med pandemin.

 

Ny trend

Det började med en avmattning. Statistik från MMS visar att svenskarnas tv-tittartid i januari och februari 2020 var lägre jämfört med samma månader föregående år. Sedan vände det, snabbt och rejält. I mars, från vecka 11 till vecka 12 var rollerna ombytta – en tydlig pandemieffekt – och trenden höll i sig resten av året.

Viktigt i tuffare tider

Under hösten 2020 ägnade vi i genomsnitt sex timmar om dagen åt tv-tittande i någon form. Nästan en timme längre än 2019, då motsvarande siffra var 5 timmar och 6 minuter. Denna utveckling är inte särskilt förvånande. Vi behöver underhållning för att må bra, inte minst i tuffare tider. Något som distraherar, råder bot på tristessen och framför allt: något som för oss samman. 

Ökning för både tv och streaming

Det finns vissa program vi gärna ser på tv, vid utsatt tid. Exempel på dessa är är sportevenemang, Melodifestivalen, Kalle Anka och hans vänner och På Spåret. Denna typ av program vill vi se på tv eftersom de är stunder vi delar tillsammans, här och nu, på sekunden. Andra program ser vi av ren tradition och är kanske något som kan tillföra det lilla extra till exempelvis en högtid. Samtidigt finns en uppåtgående trend för streamat innehåll. En anledning till detta är den frihet det innebär att kunna ta del av sin underhålllning var och när man vill. Och visst vill man ha bägge delar? Med tv från oss på Allente får du därför det bästa av både tv- och streamingvärlden. I flertalet av våra tv-paket ingår streamingtjänsten Viaplay och vi erbjuder dessutom en mängd streamingstjänster som tillval.


Spana in våra tv-paket för att se vad som passar just dig. 

Våra tv-paket via fiber
Våra tv-paket via parabol