Tv i flera rum

Med tillvalet Tv i flera rum kan du ta del av hela ditt tv-utbud på upp till tre extra tv-skärmar, med samma höga ljud- och bildkvalitet. Perfekt för sovrummet, köket eller gillestugan.

Tänk på att du som har tv-via fiber endast kan nyttja Tv i flera rum på din hemmaadress, det vill säga i det fibernät som din tv-tjänst från Allente är aktiverat i. ​

Har du tv via parabol behöver du en extra tv-box eller tv-modul för varje rum du lägger till för att kunna utnyttja Tv i flera rum.  
  

Kontakta kundservice för att beställa

Är du kund hos oss och vill lägga till Tv i flera rum till ditt abonnemang? Det kan du enkelt göra på Min sida. Självklart kan du också chatta med oss för att få hjälp med din beställning. Klicka på ikonen nere i det högra hörnet för att starta en chatt.

 

Installera Tv i flera rum

Instruktionerna för hur du installerar Tv i flera rum skiljer sig något beroende på om du har tv via fiber eller tv via parabol. 

  
 • Jag är parabolkund

  1. Koppla en HDMI-/Scart-kabel mellan tv-boxen och din tv.

  2. Anslut antennkabeln från din parabol till din box via ingången som heter "SAT IN".

  3. Sätt in det programkort som tillhör tv-boxen i kortläsaren.

  4. Anslut strömkabeln till tv-boxen samt till ett eluttag.

  När du startar tv-boxen för första gången behöver den installeras. Du tar dig igenom förstagångsinstallationen med hjälp av pilarna och OK-knappen på din Allente-fjärrkontroll.

  Efter installationen behöver programkortet aktiveras. Du kan dels följa instruktionerna på din tv eller genom att logga in på Min sida för att aktivera kortet.

 • 
 • Jag är fiberkund

  Som fiberkund har du en tjänstefördelare/medieomvandlare installerad i din bostad. *

  För inkoppling med Allentes uppkopplingskit, se instruktioner här

  1. Koppla en HDMI-/Scart-kabel mellan tv-boxen och din tv.

  2. Anslut internetkabeln från din tjänstefördelare till din box via ingången som heter "Ethernet".

  3. Sätt in det programkort som tillhör tv-boxen i kortläsaren.

  4. Anslut strömkabeln till tv-boxen samt till ett eluttag.

  När du startar tv-boxen för första gången behöver den installeras. Du tar dig igenom förstagångsinstallationen med hjälp av pilarna och OK-knappen på din Allente-fjärrkontroll. Efter installationen behöver programkortet aktiveras. Du kan dels följa instruktionerna på din tv eller genom att logga in på Mina sida för att aktivera kortet. 

  * Vissa tjänstefördelare har endast ett uttag aktiverat för internet. Detta innebär att om du har internet inkopplat i detta uttag måste du ha vår router Arris NVG468Q eller en switch för att kunna koppla in fiber-tv samt fler tv-boxar. Vår router kan du beställa via Min Sida eller kundservice. Switchar kan köpas i de flesta elektronikaffärer.